Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Голосування примирить суспільство. Ющенко довів, що він не бореться за повноваження

Середа, 8 грудня 2004, 11:37
Депутат, лідер фракції СДПУ (о) Леонід Кравчук вважає, що внесення змін до Конституції, затвердження проекту змін до Конституції по місцевому самоврядуванню та внесення змін до закону про вибори президента є сигналом примирення в суспільстві.

Так він прокоментував пакетне голосування Верховної Ради, що відбулося в середу.

"Конфлікти останнього часу, коли всіх ламали через коліно, завершились примиренням в залі, а примирення в залі - це сигнал примирення в суспільстві", - сказав він.

"Це перемога всіх без виключення", - додав Кравчук.

На питання, чи поможе це голосування стати Ющенку президентом, Кравчук сказав: "Це допоможе Україні". "Я не думаю, що це вплине на розклад сил перед виборами", - сказав він.

У свою чергу член фракції "Єдина Україна" Богдан Губський зауважив, що таке рішення є одним з двох історичних рішень за всі роки незалежності України.

"Це історичне рішення Верховної Ради за роки незалежності. Було лише 2 таких рішення: прийняття Конституції і сьогоднішнє голосування, яке має примирити нашу націю".

За його словами, зміни до закону про вибори дадуть можливість провести голосування 26 грудня вільно, а зміни до Конституції "змінять систему влади, яка не враховує інтереси людей".

Щодо відставки Генпрокурора Васильєва Губський повідомив, що нова кандидатура на посаду генпрокурора для затвердження парламенту не вносилась.

Народний депутат Микола Томенко (фракція "Наша Україна") вважає, що прийняття в середу у Верховній Раді рішень є єдино правильним і свідчить про те, що команда Віктора Ющенка бореться за компроміс і демократію в Україні.

"Це - єдино правильне рішення, оскільки для команди Ющенка принципово важливо, щоб нова влада відрізнялася від старої влади", - сказав Томенко.

"Команда Ющенка показала, що вона бореться не за повноваження Ющенка, а за те, щоб Україна була єдиною демократичною державою, де було б досить місця й для компромісу, і для узгодження між різними політичними силами", - заявив Томенко, передає "Інтерфакс-Україна".

Він також нагадав, що, якщо Кучма "починав свою кар'єру" зі збільшення своїх повноважень як президента, Ющенко "починає з домовленостей про розподіл повноважень".

"Це - єдино правильне рішення", - підкреслив Томенко.

Депутат, член фракції БЮТ Сергій Головатий вважає, що рішення, за які сьогодні проголосував український парламент, це "зрада всіх досягнень українського суспільства за останні 15 років".

За його словами, цим рішенням перекривається шлях України до ЄС, тим самим погіршуються відносини України з Радою Європи, бо з 1995 року в перелік обов`язків, які взяла до виконання Україна – скасування загального прокурорського нагляду.

За словами Головатого, віднині судова влада поставлена в залежність від прокурора, і "нам потрібно буде багато працювати, щоб цього положення не було".

За його словами, "зараз поставили всю країну перед прокурором", передає УНІАН.

Головатий розцінив голосування парламенту як перемогу Кучми, Віктора Медведчука, Петра Симоненка і Олександра Мороза. Він підкреслив, що "програв український народ і українська демократія".

"Українська правда"

Читайте також:

ПАРЛАМЕНТ ПРОГОЛОСУВАВ "ПАКЕТ". Кучма звільняє Генпрокурора

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування