Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НАТО уникає зустрічей з урядом-фальсифікатором. І чекає легітимного президента

Середа, 8 грудня 2004, 12:35
НАТО відклало зустріч із міністром закордонних справ України Костянтином Грищенком.

Як передають агенції новин, джерела в штаб-квартирі НАТО заявили, що Північно-атлантичний альянс якомога швидше зустрінеться із міністром "нового, легітимного уряду".

"Ми будемо тримати канали відкритими, але це знак, що НАТО не може визнати легітимність теперішнього українського уряду. НАТО запросить міністра закордонних справ нового, легітимного уряду до Брюсселя як тільки це буде можливо", цитує "Рейтер" джерело в НАТО.

Верховна Рада України висловила недовіру Кабінету міністрів України, проте президент Кучма відмовляється підписати відставку уряду, твердячи, що не може цього зробити, поки Віктор Янукович у відпустці.

Раніше деякі посланці країн-член НАТО говорили, що хочуть уникнути контактів на високому рівні із урядом, звинуваченим у фальсифікації виборів, передає Бі-Бі-Сі.

В той же час, речник МЗС Маркіян Лубківський спростував таку версію. За його словами, МЗС не виключало перенесення строків засідання у зв`язку з ситуацією в Україні. Ще два дні тому міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко зняв усі резервації стосовно своєї участі у засіданні Комісії.

"НАТО в усному режимі офіційно повідомило нас про перенесення засідання, і ми повністю згодні з мотивацією Альянсу, що для його проведення слід вибрати більш сприятливий час. Водночас, ми продовжуємо консультації з Альянсом стосовно нових дат засідання Комісії", - зазначив Лубківський, передає УНІАН.

Директор Центру інформації і документації НАТО в Україні Мішель Дюре уточнив, що засідання Комісії Україна – НАТО, котре мало відбутися 9 грудня у штаб-квартирі Альянсу в Брюсселі, не було відмінено, а було перенесено на пізніший термін.

За словами Дюре, мости для співпраці України з НАТО не перекриті, проте нинішню ситуацію, можливо, слід розцінювати як крок назад, аби потім зробити стрибок вперед.

Дюре також зазначив, що посли країн - членів НАТО очікують зустрічі з новим легітимним Президентом України, міністром закордонних справ України, а також з іншими представниками нового уряду України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування