Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Донецький мер подасть на прихильників Януковича за "цю справу" до суду

Вівторок, 11 січня 2005, 15:19
Донецька міськрада подасть у суд позов проти організаторів встановлення наметів на площі Леніна в центрі міста.

Про це сьогодні на прес-конференції заявив міський голова Донецька Олександр Лук'янченко, повідомляє сайт "Остров".

"Я доручив відповідним органам, щоб вони (цим) займалися. Закон для всіх. Якщо приймає сесія міськради (рішення про заборону), це стосується наметів усіх кольорів. Тому законними методами, тими, які сьогодні існують у міськради, ми будемо це питання вирішувати", - сказав Лук'янченко.

Він також повідомив, що заявка на проведення акції була подала в міськраду від імені Прогресивної соціалістичної партії України 10 січня, але "по ній була дана письмова відмова".

"Письмова відмова була вручена ініціаторам цієї справи, тим більше що намет привезли з Макіївки, це навіть не донеччани", - сказав Лук'янченко.

Він ще раз підкреслив, що рішення сесії міськради про заборону використання наметів "для проживання на території міста" має виконуватися всіма, і "у нас досить готелів, де можна жити".

У свою чергу, учасники акції на підтримку Януковича, за повідомленням "Острова", іти із площі не збираються навіть у випадку судового рішення не на їхню користь.

Як заявила секретар Донецького обкому ПСПУ Людмила Кайоткіна, "акцію ініціювали громадяни", і вони "захищають свого земляка, нікуди із площі не підуть, а намети будуть тільки додавати".

Як повідомлялося, у понеділок, 10 січня на площі Леніна в Донецьку було почато акцію на підтримку Віктора Януковича, в ході якої було оголошено про створення страйкового комітету "За перемогу разом з Януковичем!".

Учасники акції встановили намет і заявили, що число наметів незабаром буде збільшено. До ранку 11 січня кількість наметів на площі збільшилася до трьох.

Організатори акції також оголосили, що щодня о 17 годині на площі вони проводитимуть мітинги на підтримку Януковича.

Учасники мітингу, що пройшов у Донецьку ввечері 11 січня, прийняли рішення від ранку 12 січня почати пікетування міської ради з вимогою відкликати судовий позов про заборону їхньої акції на площі Леніна.

"Я закликаю усіх, хто може, шахтарів, козаків, колишніх військових, хто може організовувати людей, щоб організувати чергування, щоб ми могли захищатися, щоб нас не змели", - сказала Кайоткіна, виступаючи на мітингу.

Вона також заявила, що "навколо Януковича зібралися зрадники, які перефарбувалися". За словами Кайоткіної, "керівники, які брали участь у зборах в Сєверодонецьку, нас просто здали, тому що їх викликали в генпрокуратуру". Вона також закликала шахтарів "не відвантажувати продукцію в борг".

Мітингуючі вигукували заклики "іти до федерації й автономії".

Рішення про заборону встановлення наметів було ухвалне сесією Донецької міськради в листопаді 2004 року.

Читайте також:

У Донецьку буде свій Майдан?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування