Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Губський зробить все для Ющенка

Середа, 12 січня 2005, 16:13
Лідер фракції "Єдина Україна" Богдан Губський заявляє, що його фракція підтримає будь-яку кандидатуру на посаду прем'єр-міністра України, яку запропонує майбутній президент України Віктор Ющенко.

Про це він заявив у середу в інтерв`ю журналістам у Києві.

При цьому Губський зазначив, що не хотів би обговорювати конкретні кандидатури, повідомляє УНІАН.

Водночас фонд Губського "Україна - 21 століття" привіз до України прапор Богдана Хмельницького, який не виключено буде використано при інавгурації Ющенка.

Прапор привезено до України представниками Королівського Військового музею в Стокгольмі (Швеція) для виставки в Національному музеї історії України.

Зі слів Губського, прапор перебуватиме на території України до березня.
"До березня, а може, й більше", - сказав Губський.

За його слів, питання про використання прапора Хмельницького, а також привезеної раніше його булави в церемонії інавгурації новообраного президента зараз вирішується.

"Було б символічно... показати, що Україна як держава існує не тільки з 1991 року, а вже сотні років", - сказав Губський.

Прапор Хмельницького датується приблизно 1649 роком.

Про приналежність прапора Хмельницькому свідчить абревіатура його імені й гетьманського титулу: "Б.Х.Г.Й.К.М.Л.О.В.З." (Богдан Хмельницький Гетьман Його Королівської милості Війська Запорозького).

Прапор потрапив у Стокгольм як трофей шведської армії під час другої польсько-шведської війни ("Потопу") 1655-1660 років, повідомляють "Українські новини".

Губський, який зі своєю групою в парламенті вважався сателітом СДПУ(о), був серед перших, хто приїхав вітати Ющенка після виборів 26 грудня. Він прибув разом зі своїм соратником Єдіним, який, кажуть, претендує на посаду міністра транспорту в уряді Ющенка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування