Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НРУ і УНП не хочуть бути "масовкою" у партії Ющенка. Тому утворять блок без Порошенка

Четвер, 13 січня 2005, 16:19
Народний рух України пропонує не створювати єдиної партії, а йти на парламентські вибори 2006 року блоком політичних сил, які підтримали Віктора Ющенка.

Про це заявив львівській Інтернет-газеті "Вголос" голова Львівської облорганізації НРУ, народний депутат України Ярослав Кендзьор.

"Ми сходимося на думці, щоб поспіхом це не робити і не збурювати політичні сили, ми пропонуємо на вибори 2006 року піти або коаліцією, блоком у тому ж складі, або реформованим блоком", ― сказав він.

При цьому Кендзьор зазначив, що позиція НРУ є достатньо стриманою. "Ми не можемо зрозуміти, як на базі достатньо відмінних політичних сил в плані ідеологічних засад, інших ознак можна збудувати єдину політичну партію", ― додав він.

На думку Кендзьора, якщо єдина партія буде сформована таким чином як планується, то це буде черговий політичний бізнес під якусь конкретну політичну подію, зокрема, від вибори 2006 року. "Довголітньої перспективи така політична партія не може мати", ― переконаний нардеп.

Ярослав Кендзьор вказав на поспішність деяких колег із оточення Віктора Ющенка. "Переважно ініціаторами цього процесу є ті люди, які мають певний ресурс, але не мають політичної структури", ― додав він.

Тому, за його словами, НРУ, а також УНП стараються переконати ініціаторів ідеї створення нового політичного союзу, що це "не зовсім перспективна справа, за яку би ми взялися".

"НРУ і УНП, коли це аналізують не хочуть бути масовкою, тобто тим гуртом, який повинен клеїти листівки на наступних виборах, а в парламент попадуть інші", ― наголосив він.

Так само і голова Львівської облорганізації УНП, народний депутат України Олекса Гудима відкидає можливість створення єдиної партії на базі блоку "Наша Україна".

"Ми хочемо зараз сформувати уряд. То є головне завдання. Але вже думаємо про 2006 рік і вже шукаємо ідеологічну нішу, а не об’єднати те, що не об’єднується", ― сказав він.

При цьому нардеп підтвердив, що досі є бажання створити єдину партію. "Але ніхто не знає як це зробити, як об’єднати Україну від Сходу до Заходу. Одне діло, коли Ющенко ініціював це, будучи першим номером партійного списку блоку "Наша Україна". А тепер якщо ви мені кажете, що Ющенко буде в партійному списку, то я скажу, що це не серйозно", - заявив Гудима.

На думку нардепа, "Ющенко підніметься над партіями, він стане батьком нації і його ім’я ніхто використовувати не буде, хоча всі будуть знати, що йде боротьба за підсилення ролі Ющенка в майбутньому парламенті", ― додав він.

Гудима зазначив, що це народний депутат Петро Порошенко ініціює створення такої партії. "Але хто є Порошенко? В Порошенка йде процес я не можу заперечувати. Це не до мене питання. А в Українській народній партії не йдуть процеси. В Українській народній партії йде розбудова партії, іде формування майбутнього блоку, виборчого, пропрезидентського чотири базові партії домовляються - УНП, НРУ, УРП "Собор", ВО "Батьківщина", ― наголосив він.

Решта партій, за його словами, такі як КУН, ПРП та інші, можуть доєднатися до цього блоку, але не як базові партії.

Гудима також сказав, що є прихильником блоку. "Раз є народний президент, то має бути народний блок", ― зазначив він. Гудима висловив переконання, що в цьому народному блоці буде брати участь Юлія Тимошенко, а лідер СПУ Олександр Мороз не піде в нього.

"Але Юлія Тимошенко буде в блоці, і цей блок буде один, і він буде сильний, і він візьме 60"%,― наголосив Гудима. Він також відкинув можливість того, що в блоці братимуть участь партії "диванного типу".

Як повідомлялося раніше, на правлінні УНП, яке відбулося у середу в Києві, було підтверджено готовність до об'єднання в одну партії за умови, що процес проходитиме "знизу-вгору" та керівні органи новоутвореної партії будуть виборними.

"Українська правда"

Читайте також:

УНП не хоче, щоб у партії Ющенка керівників призначали

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування