Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенку дали грошей на інавгурацію, а Кучму залишили без охорони і куховарок

Четвер, 13 січня 2005, 17:23
Кабінет Міністрів виділив 4,3 млн. гривень на проведення офіційних заходів з нагоди складання присяги новообраним президентом України.

Про це Українським Новинам сказав виконувач обов'язків міністра юстиції Олександр Лавринович, зіславшись на розпорядження Кабміну, прийняте на засіданні в четвер.

Лавринович також зазначив, що Кабмін розглядав на своєму засіданні проект розпорядження про забезпечення, обслуговування й охорону президента Леоніда Кучми після складання ним повноважень президента.

Однак, з його слів, рішення не було прийнято.

Зокрема, Лавринович вважає, що питання гарантій президентові, який склав повноваження, має бути відрегульовано законодавчо, незалежно від особистості президента.

За даними агентства, 4,3 млн. гривень виділені Кабміном за рахунок резервного фонду державного бюджету.

У тому числі: Державному управлінню справами виділено 1,7 млн. гривень, Держкомтелерадіо - 0,6 млн. гривень, Міністерству культури - 2 млн. гривень.

Кабмін також створив Організаційний комітет із забезпечення проведення заходів, пов'язаних з інавгурацією новообраного президента, який очолив виконувач обов'язків прем'єр-міністра Микола Азаров, а також заступник голови Верховної Ради Олександр Зінченко.

Оргкомітету доручено розробити план підготовки й проведення інавгурації президента, у тому числі проведення урочистих і культурно-масових заходів з нагоди інавгурації, а також святковий прийом від імені президента.

Міністерству закордонних справ Кабмін доручив забезпечити запрошення іноземних делегацій, Міністерству культури - забезпечити підготовку й проведення святкового концерту в Національному Палаці Україна.

За даними Кабміну, в урочистостях з нагоди інавгурації візьмуть участь близько 35 офіційних іноземних делегацій, у тому числі й на рівні глав держав, глав урядів та іноземних відомств.

Як відомо, інавгурація Ющенка відкладена через намір Януковича оскаржити результати виборів у суді.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування