Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович скаржиться, що суд над ним насміявся

Понеділок, 17 січня 2005, 10:39
Віктор Янукович вважає упередженими дії Верхового суду щодо розгляду його скарг стосовно визнання переможцем виборів Віктора Ющенка.

Про це йдеться в його заяві, розміщеній на сайті кандидата в президенти.

Причиною для цього стало те, що суддя Григор'єва, начебто "грубо порушивши ст.143 Цивільного процесуального кодексу України", одноосібно, без розгляду справи по суті, виключила з провадження три основні вимоги заявника.

Янукович вважає це порушенням закону і Конституції, проігнорувавши всі існуючі норми судочинства.

"Фактично мене і мільйони моїх виборців позбавлено права на правосуддя. Це серйозне порушення не лише Конституції України, а й Європейської Конвенції прав людини", - зазначив він.

"Все, що я просив у Верховного суду – це об'єктивного підходу, справедливого і прозорого процесу за участю засобів масової інформації. Але, як виявилося, – прозоро, справедливо і вільно – ці принципи застосовуються в Україні вибірково. І тільки до окремих осіб", - заявляє Янукович.

"Наче в насмішку над мільйонами моїх виборців суддя Григор'єва навіть документ, у якому повідомляє мене про своє рішення, датувала 2004 роком. Наче підкреслюючи, що в моїй справі вирішено все уже давно", - зазначив позивач.

При цьому він зауважив, що як тільки суддя Григор'єва відмовила у розгляді Верховним судом трьох пунктів прохальної частини скарги, "одразу" з'явилася інформація про дату інавгурації нового президента.

"Так цинічно дають зрозуміти мільйонам моїх виборців, що не збираються рахуватися з їхньою волею ні сьогодні, ні в майбутньому. Як то кажуть, усе в кращих традиціях того режиму, з яким, начебто, боролися ті, хто нині з таким нетерпінням рвуться до влади", - додав Янукович.

Він назвав дії судді "застосуванням подвійних стандартів, з нехтуванням основних демократичних принципів і свобод людини".

Янукович закликав "всіх чесних людей" стати на захист права, на захист Конституції України, а Верховний суд провести судовий процес прозоро, із запрошенням засобів масової інформації, з висвітленням його на центральних телеканалах країни.

Раніше Верховний суд обмежив перелік вимог у скарзі кандидата в президенти Віктора Януковича.

Суддя Верховного суду Лілія Григор'єва встановила, що подана скарга підсудна Верховному суду, однак у зміст скарги включені вимоги, які вже були предметом оскарження у ЦВК, і по яких Верховний суд раніше ухвалив рішення.

Читайте також:

ВЕРХОВНИЙ СУД НЕ РОЗГЛЯДАТИМЕ ТРИ СКАРГИ ЯНУКОВИЧА

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування