Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зінченко може стати прем'єром, а СДПУ(о) готова віддати комітети

Вівторок, 18 січня 2005, 14:03
Лідер фракції СДПУ(о) Леонід Кравчук вважає, що Верховна Рада підтримає кандидатуру Зінченка на посаду прем'єр-міністра.

Про це він сказав у вівторок в коментарі журналістам.

Кравчук вважає, що у парламентської більшості, яка сформується після інавгурації Віктора Ющенка, не буде жодних проблем призначити того прем'єра, якого ця більшість вважає за потрібне.

"Це - право більшості, у них, як вони заявляють, є 270 депутатів, і тому для них немає ніякої проблеми проголосувати за ту кандидатуру, яку внесе Ющенко. Якщо Ющенко внесе кандидатуру Зінченка, значить Зінченко буде прем'єром", - сказав лідер фракції СДПУ(о).

Він також зауважив, що це призначення можливе, якщо в таборі Ющенка не буде конфлікту між бажаючими стати прем'єром.

"Якщо не буде конфлікту, він буде призначений, і нехай працює, я до цього не маю жодного відношення", - сказав Кравчук.

Кравчук додав, що він щасливий з того, що може спокійно сидіти на своєму місці у Верховній Раді, і, у разі необхідності, критикувати президента і уряд, і ніхто йому не зможе закинути те, що він їх підтримує, повідомляє УНІАН.

Коментуючи інформацію про конфлікти в команді Ющенка у зв'язку з визначенням кандидатури глави уряду, Кравчук відзначив, що "якщо Юлія Тимошенко заявляє про те, що Віктор Андрійович дав їй якісь зобов'язання, то я при всій своїй нейтральності до нової більшості вважаю, що якщо слово було дане, воно має бути виконане - так роблять у цивілізованому світі", повідомляє Лігабізнесінформ.

За його словами, якщо це не буде виконано, це буде приводом для конфронтації.

Кравчук також повідомив, що фракція СДПУ(о) має намір відмовитися від парламентських комітетів, у керівництво яких зараз входять її депутати, заявив лідер фракції Леонід Кравчук.

Він також зазначив, що це ініціатива не СДПУ(О), а Ющенка, який обіцяв віддати опозиції три комітети - бюджетний, свобода слова й інформації й регламентний, і що такий указ уже підписано.

За словами Кравчука, глава комітету з екологічної політики Геннадій Руденко вже подав заяву про складення із себе повноважень, і це "єдиний комітет, що очолює представник фракції СДПУ(о)".

У той же час Кравчук сказав, що СДПУ(о) не порушуватиме питання про зміну керівництва парламенту, зокрема про відставку Зінченка.

Відповідаючи на запитання про готовність перебувати в опозиції, Кравчук сказав, що "давно готовий до всього".

Говорячи про те, які політичні сили можуть піти в опозицію, лідер фракції об'єднаних соціал-демократів сказав, що можна говорити "про Регіони України, СДПУ(о), "Трудову Україну" й інші партії, які можуть скласти не просто опозицію, але коаліцію опозиції".

У той же час, відзначив Кравчук, є й Компартія, що завжди була й буде в опозиції, а також інші ліві сили, які також можуть стати в опозицію, навіть не будучи в коаліції.

Кравчук також висловив сумнів, чи потрібні "масштабні шоу-інавгурації, чи це повинно бути торжество закону й висока відповідальність перед народом, перед Конституцією й законом у виконанні своїх обов'язків".

Він згадав, що на свою інавгурацію, витратив "один карбованець, тобто абсолютно жодної копійки" і прийшов у костюмі, у якому "ходив як голова Верховної Ради".

"Я думаю, що святкувати потрібно не на початку президентської каденції, а наприкінці", - сказал Кравчук, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: