Кучма дві години показував Ющенку офіс, і думає про мандат

П'ятниця, 21 січня 2005, 21:12
У четвер президент Леонід Кучма більше двох годин показував новообраному главі держави Віктору Ющенку приміщення адміністрації президента.

Як повідомляють джерела "5 каналу" в адміністрації президента, Кучма продемонстрував Ющенку зали для прийомів та переговорів.

"5 канал" з посиланням на "людей з оточення Кучми" повідомляє, що він не переймається втратою повноважень і готовий до нового життя.

"Президент сподівається залишитися впливовим політиком. У тому числі Кучма вже думає про участь у парламентських виборах наступного року", - зазначає "5 канал".

Водночас представник Соцпартії Юрій Луценко повідомив, що СПУ домагатиметься притягнення Кучми до суду.

"Я не сумніваюся в тому, що Кучма має дуже важке майбутнє і кожного ранку буде чекати повістки генерального прокурора. Справа в тому, що звичайно Бог вчив прощати, але суспільство вчив пам`ятати. І Кучмі є що згадати і за що відповісти", - сказав Луценко.

Тим часом на Майдані Незалежності повним ходом йдуть роботи зі спорудження сцени, де Ющенко виступатиме після складання присяги – колони Консерваторії та інші будинки прикрашені помаранчевими полотнами.

В "Українському домі" буде відкрито прес-центр для 1,5 тисячі журналістів.

Про те, що "Український дім" ще два місяці тому слугував головним бастіоном "помаранчевих революціонерів", свідчать лише рештки барикад у холі. Вони утворюють арку, яка, за задумом авторів інсталяції, символізує прихід нової влади.

Кожна деталь тут пронумерована. Після інавгурації ці "американські валянки" стануть музейним експонатом.

"5 канал"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування