Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко не бореться за прем'єра, а Ющенко не влаштує полювання на Кучму

Неділя, 23 січня 2005, 13:52
Лідер фракції БЮТ Юлія Тимошенко вважає, що в парламенті може виникнути нова більшість на базі фракції "Наша Україна".

Про це вона повідомила журналістам у кулуарах Верховної Ради в неділю після завершення інавгурації президента Віктора Ющенка, передає Інтерфакс-Україна.

"Я впевнена, що питання буде не в тому, щоб створити більшість, а в тому, як відгородити його. Не всіх треба брати в більшість, хоча бажаючих буде багато", - сказала вона.

Говорячи про перші завдання нової влади, лідер БЮТ не уточнила їхню суть, але відзначила, що новій владі й, у першу чергу, президентові, необхідно буде виправдати очікування, які покладає на них народ.

Крім того, Тимошенко вважає, що нова влада й президент Ющенко не буде влаштовувати "полювання на відьом" відносно колишніх керівників країни.

Відповідаючи на питання про те, що перший президент України Леонід Кравчук й екс-президент України Леонід Кучма виглядали не дуже веселими в ході церемонії інавгурації, Тимошенко сказала: "За Україну їм варто порадіти, і за себе їм варто порадіти також, тому що Ющенко - це людина спокійна, толерантна, компромісна".

"Я думаю, ніякого полювання на відьом не буде", - сказала Тимошенко.

Говорячи про саму процедуру інавгурації, Тимошенко відзначила: "Тільки іноді в житті людина може відчути таке щастя, і я його відчуваю".

"Мені здається, що для України відкрився новий шлях, нові перспективи. Для кожної людини сьогодні є величезна надія, що вона повністю змінить якість свого життя й ніколи не пошкодує, що так зроблено вибір", - сказала Тимошенко.

Лідер БЮТ підкреслила, що люди, які підтримували на виборах Віктора Януковича, "у жодному разі не програли".

За словами Тимошенко, як би не склалося подальше спільне життя й, можливо, команда Ющенка не в силах буде зробити що-небудь відразу, однак, "ми будемо служити чесно й з відданістю для того, щоб вони (люди, що не підтримували Ющенка) теж подумали, що вони теж виграли на цих виборах".

Разом з тим, Тимошенко не відповістила на запитання про те, чи велися з нею переговори щодо висування її кандидатури на пост прем'єр-міністра, але пообіцяла, що кадрові ініціативи Ющенка будуть обнародувані в найближчі дні.

"Сьогодні - завтра все стане відомо, інтриги не буде", - підкреслила вона.

Тимошенко підкреслила, що особисто в неї немає ніяких вимог у цьому питанні.

"Я ні з ким зараз не борюся ні за які посади", - сказала Тимошенко, додавши, що перемога Ющенка на президентських виборах була дуже потужною й будь-яка метушня навколо посад трохи нижче такої історичної миті, що переживає Україна зараз.

На думку Тимошенко, президент Ющенко назве ім'я нового прем'єр-міністра через два-три дня. Тимошенко також виразила надію на те, що Ющенко обере гідного прем'єр-міністра України.

Відповідаючи на запитання про те, що нова влада зможе зробити за перших сто днів своєї роботи, Тимошенко сказала: "Перевернути світ, потрібно тільки дати точку опори".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування