Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Херсоні скандували "Ющенко" і спалили його опудало, а в Сімферополі й Донецьку "дали гарбуза"

Неділя, 23 січня 2005, 15:21
Близько 2 тис. прихильників президента Віктора Ющенка провели мітинг-акцію, присвячену його інавгурації, на площі Свободи в центрі Херсона.

Мітинг розпочався об 11:00 і закінчився о13:30, повідомляють "Українські новини.

Прихильники Ющенка встановили на площі 3 агітаційні намети із символікою Ющенка і телемонітор для трансляції церемонії інавурації з Києва.

Учасники мітингу були одягнені в жовтогарячі плащі, тримали державні прапори, жовтогарячі прапори із символікою "Нашої України", партії "Батьківщина", УНСО, Народного руху України, Української народної партії, Української партії "Собор", Херсонського козацького полку.

Вони скандували "Ющенко", "Поки ми єдині, ми непереможні!", "Україна єдина".

Перед присутніми виступили лідери коаліції "Сила народу", представники херсонської інтелігенції, а також активісти громадських політичних організацій, які підтримують Ющенка.

Водночас на протилежному боці площі Свободи біля наметового містечка прихильників Януковича близько 200 чоловік провели мітинг протесту проти інавгурації Ющенка.

Вони тримали синьо-білі прапори й державні прапори Росії, плакати "Янукович - наш Президент", "Ющенко - президент колонії США".

Прихильники Януковича спалили опудало Ющенка й жовтогарячу труну з апельсинами з написом "Українська демократія".

Громадський порядок забезпечували близько 1000 співробітників міліції.

Під час мітингів інцидентів і зіткнень не було.

Як повідомлялося, прихильники Януковича встановили намети на площі Свободи в Херсоні, в 7 з яких перебувають і будуть ночувати до 20 активістів з Херсона, Каховки, Донецька; один з наметів - агітаційний і пофарбований в синій і білий кольори.

Також мітинги проти інавгурації Ющенка пройшли у Донецьку і Сімферополі.

В Донецьку на мітинг зібралися 150 прихильників Слов'янської партії і ПСПУ. Вони заявляли, що "не визнають інавгурації і захищають свої конституційні права". Після мітингу біля підніжжя памятника Леніну митингуючі залишили кілька гарбузів з надписом "Для Ющенка", повідомляє "Остров".

Там же на площі Партією регіонів встановлено вже три жовто-синіх намети з символікою партії. В наметах продовжується збір підписів "За проведення референдума з федеративного устрою України", а також записують в Партию регіонів.

Також мітинги проти інавгурації Ющенка пройшли в Донецьку й Сімферополі.

У Донецьку на мітинг зібралися 150 прихильників Слов'янської партії й ПСПУ. Вони заявляли, що "не визнають інавгурації й захищають свої конституційні права". Після мітингу біля підніжжя пам'ятника Леніну мітингуючі залишили кілька гарбузів з надписом "Для Ющенка", повідомляє "Остров".

Там же на площі Партією регіонів встановлено вже три жовто-синіх намети з символікою партії. У наметах продовжується збір підписів "За проведення референдуму з федеративного устрою України", а також записують у Партію регіонів.

На центральній площі Леніна в Сімферополі на акцію протесту проти інаугурації президента зібралися біля тисячі кримських прихильників партії "Русский блок", Прогресивної соціалістичної партії України й членів Російської громади Криму, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Акція проходила під численними російськими прапорами й білою-синьою символікою екс-кандидата в президенти Віктора Януковича. Учасники акції тримали в руках плакати "За Януковича! За зміцнення стратегічної єдності України з Росією", а також "Майбутнє Криму й України разом з Росією".

Учасники акції назвали день 23 січня "траурним днем в історії України" а також заявили про те, що Ющенко є президентом тільки західної частини країни. За їхніми словами, південний схід України починає боротьбу за свої права.

Вони заявили про намір створити політичний блок, в який увійдуть усі, хто голосував за Януковича на південно-сході під умовною назвою "Навіки з Росією". На думку тих, що зібралися на площі, цей блок має очолити лідер ПСПУ Наталія Вітренко, оскільки "Україну врятує жінка".

Мітингуючі ухвалили резолюцію, в якій вказали, що не виключають діалогу з Ющенком, але за умови, що в Україні буде введене подвійне громадянство, російська мова отримає статус другої державної, Україна залишиться учасником єдиного економічного простору й збереже свій позаблоковий статус.

Разом з тим, в ході самого мітингу, деякі лідери російської громади Криму вимагали, щоб Україна уклала військово-політичний союз із Росією. По закінченні акції її учасники здійснили траурну ходу вулицями Сімферополя й поклали вінки з траурними стрічками до пам'ятника Богдану Хмельницькому.

Потім вони повернулися на площу Леніна, де заявили, що "Україна - це жінка, якій нав'язують нелюбимого", піднесли до жовтогарячого прапора (встановленому ними ж на площі) гарбузи, які, за українською національною традицією, означають відмову дівчини від сватання.

Тут же, біля прапора, мітингуючі поклали апельсини, які розчавили разом з гарбузами, а потім підпалили фотографії Ющенка й сам жовтогарячий прапор. Все це супроводжувалося скандуванням учасників "Ющенко - вокзал - Америка".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
18:14
Цього року темп зростання міжнародної торгівлі має подвоїтися: хто буде основним рушієм
18:05
Франція звинуватила Росію у залякуванні після виклику свого посла
18:01
На Донеччині судитимуть жінку, яка на тиждень лишила трьох дітей без нагляду: молодший син згорів живцем
17:59
фотоНа Харківщині сапери випробовують машину механізованого розмінування 
17:58
Brave1 у 12 разів збільшить гранти на військові розробки: як працює головний техно-кластер української армії
17:53
Україну на інвестиційному саміті SelectUSA у США в червні представлятимуть 15 стартапів
17:36
Глава МЗС Італії проти використання зброї, яку надсилає країна, для ударів по РФ 
17:33
Тариф на електрику для населення може зрости вже цьогоріч – Держенергонагляд
17:30
Детінізація торгівлі: в Україні зростає кількість чеків та легального виторгу
17:14
відеоНа Одещині знищили морську міну
Усі новини...
Реклама: