Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пущу-Водицю роздавав Кучма?

Четвер, 27 січня 2005, 12:53
Київська міськрада призупинила дії чотирьох своїх рішень, які стосуються передачі в оренду 736 га земель заповідника Пуща-Водиця.

Відповідне рішення Київрада ухвалила в четвер, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За ці рішення проголосували 73 депутати, утрималися троє, не голосували п'ять із 80 присутніх у залі.

Крім того, у рішенні відзначається, що Київська міськадміністрація не повинна робити будь-яких дій щодо земельних ділянок, зазначених у рішеннях.

Також Омельченко в місячний строк має подати на розгляд сесії міськради висновок комісії про розгляд питання про правомірність прийняття рішень Київміськради.

Як повідомив журналістам начальник головного управління земельними ресурсами Київської міськадміністрації Анатолій Муховіков, з восьми рішень, які приймалися щодо земель у Пущі-Водиці, саме ті чотири рішення, дія яких була припинена, стосуються землевідводу: перше розпорядження - про передачу території самої бази, друге - про передачу їй додатково 36 га, третє - про передачу додатково 500 га й четверте - про передачу ще 200 га землі.

"Інші рішення - похідні від цих, і не будуть без них працювати", - сказав Муховіков.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, як взагалі з'явилися ці рішення, він сказав, що "це було прохання вищого керівництва країни".

За словами начальника головуправління, "завдяки зусиллям Київради й самого Омельченка до сьогоднішнього дня не було видано жодного документа (про передачу землі в безпосереднє користування), не зрубано жодного дерева, жодного куща, не побудовано жодного будинку".

Нагадаємо, що в жовтні Київрада на пленарному засіданні ухвалила рішення щодо передачі частини території в Пущі-Водиці близько 170 громадянам, серед яких - народні депутати, відомі політики, бізнесмени.

Депутат Київради Іванченко заявляв, що вартість земель, переданих Київрадою політикам і депутатам, коштує до одного мільярда доларів.

21 січня 2005 року прокуратура Києва порушила кримінальну справу за фактом безгосподарного використання земель лісового фонду в Пущі-Водиці.

Читайте також:

Омельченко не дасть Гавришу завести "маленьку конячку"?

Київрада роздала землю на мільярд?

Перед виборами Омельченко роздає землю. Гавришу дали 6 гектарів, Шуфричу -3

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування