Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росіяни хочуть дружити з Ющенком

Четвер, 27 січня 2005, 14:00
Росіяни в цілому позитивно ставляться до України й висловлюються за встановлення з новим керівництвом цієї країни добросусідських відносин.

Більшість росіян (74%), опитаних соціологами аналітичної служби Юрія Левади, заявили, що в основному добре або дуже добре ставляться зараз до України.

Негативні оцінки давав кожен шостий (18%) учасник опитування, яке проводилося 21-24 січня в 128 населених пунктах 46 регіонів Росії.

Дві третини (67%) з 1600 респондентів вважають, що керівництву Росії в умовах приходу до влади в Україні колишньої опозиції варто домагатися встановлення дружніх добросусідських відносин з новою владою цієї країни.

Найменше опитаних (14%) пропонують російській владі взяти під сумнів законність минулих президентських виборів на Україні й закликати до скасування їх результатів. 19% опитаних вагалися висловити свою думку.

Як показало опитування, більшість росіян (62%) упевнені також, що в сучасних умовах інтересам Росії більше відповідало б збереження цілісності України як єдиної держави.

Радикальні пропозиції - "автономізація" чи навіть "відторгнення" від України регіонів з перевагою російськомовного населення - висловлювали 18% учасників опитування.

Кожен п'ятий респондент (20%) вагався сказати, що найбільше зараз відповідає інтересам Росії в розвитку відносин з Україною.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування