Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун порушить справу проти Васильєва, бо він дістав прокурорів

П'ятниця, 28 січня 2005, 13:31
Генпрокуратура розглядає можливість порушення кримінальної справи проти екс-генпрокурора України Геннадія Васильєва.

Про це повідомив генпрокурор Святослав Піскун у п’ятницю на прес-конференції в Києві.

За його словами, справа може бути порушена за незаконне звільнення працівників генпрокуратури. За словами Піскуна, за часів Васильєва "плинність кадрів" становила 2000 осіб.

Він також повідомив, що наразі 12 прокурорів поновлені ним на роботі за рішенням судів, а 10 поновлені за незаконні кадрові звільнення.

"Якщо ці дії мали умисел, є підстави говорити про кримінальне переслідування", - сказав Піскун, додавши, що зараз цим займається спеціальний відділ.

Він також повідомив, що звільненими працівниками прокуратури подано до судів позови про матеріальне відшкодування на суму більше 100 тисяч гривень. За словами Піскуна, генпрокуратура проситиме Васильєва відшкодувати цю суму через суд.

Генпрокурор також повідомив, що люди, які у четвер згадувалися на прес-конференції Васильєва, збираються звернутись до суду з позовом, бо, за словами Піскуна, "їх досталі".

"Він їх дістав, вони мені вчора тут маніфестацію влаштували, а я їм кажу "а до чого тут я? От ідіть, звертайтеся", - сказав Піскун.

Коментуючи заяву Васильєва про те, що у власності Піскуна знаходиться пансіонат "Чорноморський", Піскун попросив передати йому дарчу.

На можливе питання, чому він не позивався до Ольги Колінько свого часу, Піскун зазначив, що не робив це лише тому, що вона жінка.

"Але я не знаю, звідки вона це все взяла. Я звертався до людей в прокуратурі, вони кажуть, що не бачили жодного документа по Піскуну".

Піскун також висловив здивування, що працівники прокуратури, приведені на роботу Васильєвим з його поверненням всі раптом захворіли. Він звернувся до журналістів з проханням розібратися, чи це "не вірус якийсь донецький".

генпрокурор також повідомив, що по фальсифікації виборів 36 справ передано до суду, а загалом в прокуратурі їх 160.

"Українська правда"

Васильєв: "Я називаю Піскуна генеральним прокурором умовно"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування