Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз намагається не стати Януковичем і догодити Ющенку?

Субота, 29 січня 2005, 13:46
Після критики лідер соціалістів Олександр Мороз дав доручення своїм помічникам переглянути законопроект щодо мов, який він подавав раніше.

Днями на сайті Верховної Ради України на заміну поданого 12 січня з’явився новий законопроект і під новою назвою, повідомляє радіо Свобода.

Законопроект Мороза "Про внесення змін до закону України "Про мови в Українській РСР" має відтепер назву "Про мови в Україні". Деякі положення його пом’якшені в порівнянні з попередньою редакцією.

Наприклад, раніше там були такі положення: "Офіційними мовами на всій території України є українська і російська мови" та "визнання офіційними мовами ті, які визнані робочими мовами органів державної влади й органів місцевого самоврядування, а також ті, які використовуються у службовому спілкуванні, освіті і культурі, веденні документації і діловодства, при проведенні офіційних засідань, в інформаційному просторі та у відносинах із громадянами".

Тепер, згідно з новим законопроектом, українська мова є не лише державною, але й офіційною на всій території України.

"Нарівні з українською мовою в адміністративно-територіальних одиницях, в яких широко розповсюджені інші національні мови, вони також використовуються як офіційні", - йдеться у новому законопроекті.

Читайте також:

Мороз пішов дорогою Януковича

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування