Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Серед прихильників Януковича більше "мовчунів"?

Вівторок, 4 січня 2005, 15:54
Причинами того, що результати екзит-полів відрізнялися від попередніх даних ЦВК, є можливі фальсифікації або упереджене ставлення прихильників Віктора Януковича до опитування на виході з дільниць.

"Різниця може пояснюватися тим, що ті, хто не відповідав, більше схильні голосувати за Януковича, ніж ті, хто відповідав. А другий фактор – це усе ж таки деякі фальсифікації, які продовжували мати місце – до 3"%, - сказав генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології Володимир Паніотто в інтерв'ю Громадському радіо.

Крім того, різницю між даними екзит-полу й офіційними даними ЦВК соціологи пояснюють тим, що вони не можуть проводити екзит-пол на закритих дільницях - в пенітенціарних закладах, лікарнях, а також на дому й за кордоном, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як відомо, розбіжності між даними екзит-полу та ЦВК становили 3-6%.

За попередніми даними, які оприлюднила Центральна виборча комісія, після електронного опрацювання 100% протоколів за Ющенка проголосували 51,99% виборців, за Януковича відали свої голоси 44,19% .

В той же час, за даними екзит-полу КМІС і Центру Разумкова, при переголосуванні другого туру виборів президента за Ющенка було віддано 56,63% голосів, за Януковича – 41,0%.

В понеділок увечері голова ЦВК Ярослав Давидович повідомив в ефірі "5 каналу", що кількість голосів, відданих за Януковича, збільшилась на 0,01% и становить 44,2%.

За його словами, станом на вечір понеділка ЦВК залишилося ввести в систему 3 протоколи виборчих комісій. "Може один десяток голосів на 29 млн. зміниться", - додав Давидович.

Як повідомлялося, згідно з результатами екзит-полу, проведеного 26 грудня центром "Соціальний моніторинг", при переголосуванні другого туру виборів лідирував Ющенко з 58,1% голосов, Янукович був на другому місці з 38,4 % голосів.

За даними екзит-полу, проведеного 26 грудня на замовлення телекомпанії ICTV американською компанією "The Luntz research company", за Ющенка проголосовали 56% виборціів, за Януковича - 41%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування