Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Експерти вважають, що політики гальмують створення громадського мовлення

Неділя, 13 лютого 2005, 14:53
Експерти дорікають новій владі у зволіканні з проведенням реформи в державних електронних засобах масової інформації й наполягають на прискоренні створення громадського телерадіомовлення.

Зокрема, екс-керівник "Нового каналу" Олександр Ткаченко, який був ініціатором початку дискусії щодо створення суспільного мовлення, не згоден з тим, що за точку відліку у вирішенні цього питання беруться парламентські слухання 12 квітня.

На його думку, саме до цього часу міг би бути підготовлений закон про громадське мовлення й через три-чотири місяців воно цілком могло б бути створене.

Ткаченко відкинув звинувачення профспілок щодо зазіхання на технічну базу Національної телекомпанії. На його думку, створити телебачення з нуля простіше, ніж на базі НТКУ.

Крім того, на його думку, проблема полягає в тому, щоб розібратися, хто з роздутого колективу НТКУ, що нараховує 2000 чоловік, реально в ньому працює.

Виступаючи на "круглому столі", Ткаченко запропонував взяти за зразок при створенні громадського мовлення три моделі – канадську, французьку й польську, повідомляє ЛігаOnline.

Президент Академії української преси Валерій Іванов упевнений, що існує можливість провести телерадіореформу вже цього року. На його думку, "бракує тільки одного - політичної волі".

Заступник голови Національної ради України з питань телебачення й радіомовлення Віталій Шевченко також вважає нинішню ситуацію сприятливою для створення в країні громадського теле- і радіомовлення.

Під час дискусії стан національної телерадіокомпанії оцінювався як жалюгідний: рейтинг - 2,8 відсотки, дуже низький рівень довіри, глядацька аудиторія - люди віком за 60 років, а наявний рекламний потенціал використовується тільки на чверть.

Як повідомляє агентство з посиланням на Deutsche Welle, на "круглий стіл" не прийшов жоден із запрошених політиків. Всі, включаючи віце-прем'єра з гуманітарних питань Миколу Томенка, зіслалися на поважні причини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: