Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Приватизація "Криворіжсталі" не відповідає українському законодавству - рішення суду

Четвер, 17 лютого 2005, 09:06
Печерський районний суд Києва скасував своє попереднє рішення про законність приватизації ВАТ "Криворіжсталь".

Суд в середу задовольнив заяву адвоката Ірини Назарової і скасував своє рішення від 25 серпня 2004 року про визнання законною приватизацію "Криворіжсталі", а також укладеного договору купівлі-продажу.

Суд також скасував ухвали Апеляційного суду міста Києва та Вищого апеляційного суду України, які підтверджували рішення Печерського районного суду від 25 серпня 2004 року про законність приватизації "Криворіжсталі".

За словами адвоката Назарової, дане рішення є першим судовим рішенням, яке не визнає приватизацію "Криворіжсталі" такою, що відповідає українському законодавству.

Рішення Печерського районного суду від 25 серпня 2004 року було винесено за позовом консорціуму "Індустріальна група" про визнання недійсним договору купівлі-продажу акцій "Криворіжсталі".

"Інвестиційно-металургійний союз", створений українськими бізнесменами Віктором Пінчуком (власник групи "Інтерпайп") і Ринатом Ахметовим (президент ЗАТ "СКМ"), 14 червня 2004 року придбав контрольний пакет ВАТ "Криворіжсталь". Переможець заплатив за 93,02-відсотковий держпакет 4 млрд. 260 млн. грн. при стартовій ціні 3,8 млрд. грн.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування