Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутата Головатого побили по ребрах даїшники?

Середа, 23 лютого 2005, 11:52
Депутат Сергій Головатий стверджує, що був побитий співробітниками ДАІ. При цьому міліція стверджує, що сам депутат поводився грубо, лаявся та знаходився у автомобілі, що перебуває в розшуку.

Про інцидент, який відбувся в неділю, пише газета "Сегодня".

Як пише газета, версія міліції полягає в тому, що співробітники ДАІ Києва приблизно о пів на першу ночі помітили на Великий Васильківській Фольксваген "Туарег", який був схожий на викрадену машину.

Зупинивши машину, співробітники міліції попросили у водія документи на машину й на право керування, який видав лише посвідчення помічника депутата і направився до будинку, залишивши посвідчення в міліціонерів.

Даїшникам здалося, що вони відчули у водія запах алкоголю, тому і намагалися зупинити його, але пасажир не давав їм цього зробити, лаявся і погрожував. Все це відбувалося на очах двох свідків. За деяким даними, пасажир, захищаючи водія, спіткнувся й упав.

Пізніше виявилося, що пасажиром був нардеп Сергій Головатий. Депутат також не дозволив, за їхніми словами, провести огляд на предмет споживання алкоголю водієм.

Як заявив "Сегодня" начальник ГУ МВС України в Києві Віталій Ярема, про те, що сталося, повідомлено міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Сам Головатий описав момент затримки так: "Один з них три рази повторив, що його прізвище Луценко, і він родич міністра МВС. У цей час вони дійсно почали пакувати в машину мого друга, він упирався руками й ногами. Я намагався поїхати разом з ним, але мене не допускали до машини і у певний момент збили з ніг".

"Коли мене збили з ніг, то рукою даїшник мене тримав за кадик, мені й зараз трохи боляче ковтати. Ногою ж страж порядку бив мене по ребрах. У мене випали окуляри з кишені, і міліціонер голосом витонченого садиста сказав: "Обережно, у вас же окуляри випали". Потім вклав їх назад у кишеню", - розповів депутат.

За словами депутата, "ДАІ одразу кинулося себе захищати" і навіть подарувало "5 каналу" якесь відео, де працівники ДАІ стверджують, що він був п'яний і поводився неадекватно.

Сам Головатий стверджує, що алкоголь не приймає.

За словами Головатого, своє депутатське посвідчення він навмисно не показував доти, поки не потрапив у Голосїївське РУВД. Таки чином він хотів подивитися, "як наші правоохоронні органи ставляться до власних громадян".

У той же час міліціонери стверджують, що водій вів себе по-хамськи і на аргументацію співробітників ДАІ відповів "Та пішов ти.., нічого мені не зробиш...".

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування