Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Симоненко хоче відсудити повноваження Порошенка

Четвер, 24 лютого 2005, 14:30
Лідер Комуністичної партії Петро Симоненко заявляє, що збирається подати подання до Конституційного суду про неконституційність президентського указу про Раду національної безпеки та оборони України.

"Підписуючи цей указ, Ющенко порушив норму Конституції, яка забороняє передачу частини президентських повноважень іншій особі, а саме секретарю РНБО Порошенку", - заявляє Симоненко, слова якого наводить прес-служба КПУ.

Він називає цей документ указом "про кінець демократичних перетворень, які так і не почалися, і не могли початися", а також "яскравим свідченням лицемірства нинішньої влади, зневагою з її боку інтересами, правами й свободами громадян України".

Він вважає, що "повноваження, які одержав Порошенко як секретар РНБО, виходять далеко за межі "технічних" повноважень його попередників і фактично зосереджують у руках президентського кума основні важелі впливу на органи влади, правоохоронні органи й органи правосуддя".

"Відповідно до цього указу, одному із найбагатших бізнесменів України, президент передає обов’язок погоджувати кандидатури на посаді в органах державної влади, що дає Порошенку право й найширші можливості для втручання в кадрову політику Кабміну, інших органів держвлади й управління, органів місцевого самоврядування", - вважає Симоненко.

На його думку, передача у ведення РНБО функцій колишнього Головного управління адміністрації президента з питань судової реформи, діяльності воєнізованих формувань і правоохоронних органів забезпечує Порошенку контроль над всією вертикаллю правосуддя, аж до Верховного Суду України, над міліцією й армією.

Симоненко вважає також, що ліквідація Координаційного комітету з боротьби з корупцією й оргзлочинністю з передачею цих функцій секретаріату РНБО, "змушує згадати стару народну мудрість: щоб "перемогти" злочинність і корупцію, тобто мафію, її потрібно очолити".

"Українська правда"

Читайте також:

Порошенко заважати Тимошенко не буде

Що робитиме Порошенко у РНБО. Указ Ющенка про Радбез

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування