Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Стецьків йде на УТ-1 як на фронт, але готовий бути першим заступником Зінченка

Четвер, 24 лютого 2005, 16:33
Тарас Стецьків, з яким президент Ющенко узгодив його призначення президентом Національної телекомпанії України, заявляє, що готовий "поставити НТКУ на ноги", а через рік-півтора передати її "в нормальному стані" професіоналам.

"Просто "пересидіти" на НТКУ мені не треба… я згоден поставити НТКУ на ноги і за рік-півтора передати її в нормальному стані професіоналам. Моя місія – розчистити авгієві стайні НТКУ. Мені черговий раз пропонують піти на фронт", - сказав Стецьків в інтерв'ю "Телекритиці" в четвер.

Він також вважає, що однією з причин, що його запросили на посаду президента НТКУ, є "антикризовий менеджмент", бо "треба рятувати Євробачення".

Тому, за його словами, він би хотів "особистого патронату президента" над цим проектом, "права персонального доступу до нього з цього питання, з'ясувати, яку глибину реорганізації компанії буде дозволено робити".

Він також хоче чітко визначитися з вищим керівництвом держави, що потрібно "отримати від НТКУ на виході".

"Чи ми хочемо зробити ефективно працюючу державну компанію? Чи акціонувати її? Чи хочемо зробити на її базі Громадське телебачення? Як мінімум це вимагає проговорення з президентом", - вважає він.

Щодо можливого варіанту перетворення НТКУ, Стецьків зазначив, що перетворення НТКУ на державний "комерційно успішний проект", і на Громадське ТБ - це абсолютно вдячні завдання.

За його словами, громадське ТБ можна зробити й на базі УТ-2, а можна скомбінувати.

В той же час він зазначає, що Громадського телебачення "сьогодні-на-завтра не буде", тому поки триватиме обговорення, він планує "паралельно" вивести НТКУ "з коми та стану фінансового колапсу" і підготуватися до до Євробачення".

"Із цього пирога треба розділити мухи і котлети, і три процеси рухати паралельно. Євробачення нам треба пройти – це престиж держави, на цьому ми заробляємо для країни шалені бали", - вважає Стецьків.

Він також повідомив, що обійняти посаду його просили президент Ющенко і віце-прем'єр Томенко. В той же час він повідомив, що перед цим призначнням у нього були пропозиції на посади в "адміністрації президента" на рівні заступників чи перших заступників.

"Але я для себе вирішив, що рівень нижче першого зама мені б, напевно, не підійшов", - зазначив він.

"Я б себе бачив там-то, моє – це аналітика, це внутрішня політика, моє – це стратегічні ініціативи, той самий бюджет, економіка... Оце моє. Тобто я б повісив на себе управлінь п'ять-сім і рулював би ними", - сказав він про своє бажане призначення в секретаріат президента.

Він також повідомив, що він вносив в Кабмін пропозицію створення міністерства зв'язку та інформаційних технологій. Але ця пропозиція зависла "десь між першим і шостим поверхом (на сьомому поверсі сидять Рибачук і Тимошенко, на шостому – Томенко, Кінах, на п'ятому – Безсмертний)".

Також Стецьків наголошує, що незалежно від того, буде він в НТКУ чи ні, "політику не покине".

"Нам треба вигравати вибори-2006 року. Тобто НТКУ – це в будь-якому разі для мене тимчасовий проект. Мене попросили, і я не можу відмовити", - сказав Стецьків.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування