Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Після введення ПДВ спочатку виростуть оптові ціни на нафтопродукти, а потім і роздрібні

Четвер, 24 лютого 2005, 18:22
Поновлення з 1 березня стягнення податку на додану вартість на рівні 20% при ввозі сирої нафти в країну дозволить поповнити бюджет України на 6 млрд. грн.

Про це повідомив член парламентського комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики і ядерної безпеки Ігор Єрємєєв (фракція Аграрної партії) на прес-конференції в четвер у Києві.

"Хочу подякувати міністрам, які вникли в ситуацію, і знайшли сили прийняти це політичне рішення, оскільки воно вирішує багато проблем" - сказав він.

За словами Єремєєва, дане рішення уряду дозволить покрити п'яту частину бюджетного дефіциту, що у цей час становить 25-30 млрд. грн., а також уникнути можливості використати схему реекспорту.

Він також відзначив, що у зв'язку із введенням ПДВ оптові ціни на нафтопродукти в березні, можливо, незначно виростуть, однак роздрібні залишаться стабільними.

У той же час, за словами Єремєєва, наприкінці березня можливе також зростання роздрібних цін на нафтопродукти.

"Ціна (роздрібна) може змінитися наприкінці березня, коли буде рости ціна на нафту, а також коли буде вирішене питання з падінням ціни на мазут, тобто ринок повинен відреагувати відповідно", - сказав він.

В середу було уряд ухвалив рішення, що З 1 березня введено 20% ПДВ на імпорт нафти в Україну, повідомила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко. Вона також відзначила, що "дана постанова повністю погоджена з імпортерами нафти".

В свою чергу опоненти нінішньої влади стверджують, що уряд обрав силовий шлях поводження з бізнесом і "гарячково шукає джерела для поповнення доходів державного бюджету".

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Уряд гвалтує нафтотрейдерів

Зварич переміг Тимошенко? Уряд вводить 20% ПДВ на імпорт нафти

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування