Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко сидітиме на Банковій, а акції здасть у фонд

П'ятниця, 25 лютого 2005, 12:01
Секретар Ради нацбезпеки Петро Порошенко заявляє, що відмежується від бізнесу шляхом створення спецфонду, куди передасть свої акції.

"Розроблена чітка процедура, коли всі корпоративні права (Порошенка) передаються у спеціально зареєстрований публічний фонд", - сказав Порошенко журналістам після представлення його працівникам апарату Радбезу.

"Управлятиме фондом одна з (аудиторських) компаній, яка входить до великої четвірки, і яка буде гарантом, що діяльність політика не буде сприяти бізнесу", - додав Порошенко.

"Це не тільки вчинок, який зроблю я, але я хочу, щоб його зробили інші", - також сказав він. "Декларації про те, що акції передані комусь в управління – це непрозора політика".

За словами Порошенка, органи влади і опозиція зможуть контролювати, наскільки він дотримується таких правил.

Водночас Порошенко пообіцяв пізніше оприлюднити розміри пакетів акцій, якими він володіє.

Порошенко також повідомив журналістам, що, можливо, апарат РНБОУ переїде на вулицю Банкову у приміщення секретаріату президента Ющенка.

"Я відкрию невелику таємницю – у мене є особистий кабінет на Банковій. Не виключено, що у зв'язку з певним перерозподілом приміщень велика частина працівників РНБО працюватиме на Банковій", - сказав Порошенко журналістам.

За його словами, "переїзд на Банкову – це технічне питання".

Зараз апарат РНБОУ знаходиться на Печерську за площею Лесі України на вулиці Командарма Каменева. В цьому приміщенні, за словами Порошенка, залишаться "інші служби" РНБОУ.

Коментуючи, чому указ про організаційну діяльність Радбезу і призначення Порошенка секретарем датований 8 лютого, а оприлюднений тільки на цьому тижні, Порошенко сказав: "Я побачив цей указ 19 лютого".

За його словами, весь цей час "йшло юридинче опрацювання указів на відповідність законам". "До речі, це один з небагатьох указів, який пройшов всю юридичну процедуру", - додав Порошенко.

Порошенко також сказав, що роль Радбезу не зміниться після початку дії змін до Конституції.

"Українська правда"

Читайте також:

Що робитиме Порошенко у РНБО. Указ Ющенка про Радбез


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...