Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко сказала, що вона помічник, але просить не поспішати з квітами

П'ятниця, 25 лютого 2005, 15:06
Прем'єр Юлія Тимошенко обіцяє спростити життя імпортерам в Україні.

У п'ятницю Тимошенко зібрала понад сотню представників підприємств-імпортерів для обговорення боротьби з контрабандою.

"Ми ваші помічники, а не ті люди, які хочуть ускладнити ваше життя. Ми ще не до кінця розібралися в проблемах, але хочемо це зробити", - сказала Тимошенко, відкриваючи нараду.

За словами Тимошенко, зараз існує схема, за якою імпортер може заплатити 10% від реальних розмірів нарахованих митних зборів, а 20% направити на хабарі митників.

"Але за цією схемою вас у будь-який момент можуть посадити у тюрму", - сказала Тимошенко і висловилася за зменшення зборів і чесну їх сплату всіма імпортерами.

"Я знаю, що емоції вас переповнюють і хочеться виплеснути, але давайте більше висловлювати пропозиції", - сказала Тимошенко.

Їй подарували букет помаранчевих троянд, на що прем'єр сказала, що "в помаранчевому кольорі нічого небезпечного немає". "Давайте з квітами поки почекаємо, бо уряд не почав працювати", - сказала Тимошенко, але її зупинив жестом міністр економіки Сергій Терьохін – Тимошенко засміялася.

Після короткого вступу слово взяв заступник голови Державної митної служби, якого Тимошенко не представила, бо, як пояснила, поки не вивчила всіх урядовців.

Потім виступати почали бізнесмени. Тимошенко додала, що всі їхні пропозиції стенографуються для вироблення рішень Кабміну. Також Тимошенко висловилася за підписання протоколу порозуміння між урядом і імпортерами.

Одна із виступаючих розповіла, як давала хабарі на митниці різним службам, зокрема, екологічній.

Тимошенко не зрозуміла: "Слухайте, а що екологісти там вивчають". "Нічого. Вивчають номінал купюри", - відповіла підприємець. Тимошенко щось занотувала у блокнот.

Серед учасників наради поширили листа-звернення Тимошенко на бланку прем'єра. "Ми розуміємо, що на кордонах нашої держави необхідно створити надійний заслон контрабанді, унеможливити ситуацію, коли діє не закон, а домовленість", - написала Тимошенко.

"У безкомпромісній боротьбі з контрабандою уряд сподівається на вашу підтримку і співпрацю. Ми налаштовані докорінно змінити відносини між бізнесом і владою, створити таку систему, яка б не заважала, а допомагала розвиватися малому і середньому бізнесу".

Зустріч почалася в клубі Кабінету міністрів на вулиці Інститутській, перед цим під входом утворився натовп із учасників наради.

На нараду прибули також міністр економіки Сергій Терьохін і міністр фінансів Віктор Пинзеник.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...