Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ХОТІЛИ ВБИТИ СВІДКА У СПРАВІ ГОНГАДЗЕ?

Понеділок, 28 лютого 2005, 13:12
У Києві вчинено спробу замаху на життя одного з обвинувачуваних у справі "банди перевертнів" громадянина Н.

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна"керівник прес-служби Генпрокуратури В'ячеслав Астапов.

"Це обвинувачуваний у справі перевертнів банди Гончарова", - сказав Астапов.

Як відомо, у справі "перевертнів" є епізоди, зокрема, пов'язані з можливою причетністю міліціонерів до вбивства Георгія Гонгадзе.

За словами Астапова, вибух був спрямований на підсудного і працівника міліції, який його охороняв. Громадянин Н. перебував під охороною як учасник судового процесу. Співрозмовник агентства не говорив про зв'язок обвинувачуваного із справою Гонгадзе.

"Вибухнула граната РГД, кинута невідомими убік громадянина Н. і міліціонера", - сказав керівник прес-служби.

Як повідомив прес-секретар прокурора Києва Світлана Мельник, 28 лютого близько першої години ночі в під'їзді будинку по вулиці Хорольській Дніпровського району вибухнула граната, кинута невідомим. Вибух був спрямований на підсудного, який знаходиться на підписці про невиїзд, і працівника міліції, який охороняв його як учасника процесу й супроводжував додому.

За наявною на даний момент інформацією, ані підсудний, ані працівник міліції не постраждали, додав Астапов. Прокуратура Києва порушила кримінальну справу за фактом замаху на вбивство у зв'язку з вибухом гранати у Дніпровському районі столиці.

У прес-службі столичного головкому міліції агентству також сказали, що "не мають інформації про потерпілих".

Як повідомлялося, справу про так звану "банду перевертнів", лідером якої начебто був заступник начальника відділу управління по боротьбі з організованою злочинністю Київської області Ігор Гончаров, у січні цього року передано в апеляційний суд Києва.

12 обвинувачуваних у справі знайомляться із матеріалами кримінальної справи.

"Банда перевертнів" з 1997 по 2001 року вчинила 11 вбивств жителів Києва і Київської області.

За даними слідства, до "банди перевертнів" входили старші офіцери міліції, які звільнилися з органів внутрішніх справ у різний час, зокрема, працівник київського УБОЗ, працівник секретної оперативної служби міліції, працівник міністерства і інші.

Використовуючи оперативно-розшукові методи і таємну інформацію, вони викрадали людей з великими статками, вивозили їх на заміські дачі і там вбивали їх навіть у випадку отримання винагороди від родичів викрадених.

Гончаров, який перебував під арештом з травня 2002 року за обвинуваченням в організації злочинного угруповання, помер 1 серпня 2003 року. Його смерть стала наслідком заподіяння йому спінальної травми службовими особами СІЗО номер 13, де він утримувався під охороною. За даним фактом Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу.

Після смерті Гончарова за посередництвом невідомих у ЗМІ стали надходити його листи, у яких він заявляє, що журналіста Георгія Гонгадзе вбили члени банди "Киселя" за замовленням працівників УБОЗу. При цьому в Генпрокуратурі України заявляють, що в цих листах немає невідомої для них інформації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування