Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПУКАЧА, ЯКИЙ СТЕЖИВ ЗА ГОНГАДЗЕ, ШУКАЄ СБУ

Четвер, 3 лютого 2005, 12:29
Розшук керівника відділу "наружки", генерала Олексія Пукача, який віддавав наказ про стеження за Георгієм Гонгадзе, здійснює СБУ.

Про це повідомляє у четвер прес-служба Генпрокуратури.

Як зазначається в повідомленні, 14 січня 2005 Генпрокуратура порушила кримінальну справу стосовно Олексія Пукача за вчинення злочинів, передбачених ч.1 ст. 166 КК України (в редакції 1960 року) – перевищення влади та посадових обов’язків та ч.3 ст.364 КК України за зловживання службовим становищем, вчинене працівником правоохоронного органу.

21 січня поточного року у справі винесено постанову про притягнення Пукача як обвинуваченого у вчиненні вказаних злочинів.

24 січня 2005 року Печерським районним судом м. Києва винесена постанова про затримання Пукача і доставлення його до суду під вартою для розгляду в судовому засіданні подання про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

У цей же день Пукача оголошено в розшук. Виконання цієї постанови доручено Службі безпеки України.

Пукач звинувачувався Генпоркуратурою у знищенні службових документів, які свідчили про стеження за Гонгадзе. Водночас у листопаді 2003 рішенням суду він був випущений з-під варти. Влітку були оприлюднені допити свідків у справі Гонгадзе, які вказували про причетність Пукача до стеження за ним.

Генпрокуратура не афішувала раніше поновлення розшуку Пукача.

"Українська правда"

Читайте також:

Піскун розшукує Пукача, щоб заарештувати?

Проти Пукача, який стежив за Гонгадзе, поновлять кримінальну справу

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування