Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лейтенант Турчинов створить ЦРУ. Люди не тикатимуть на стелю

П'ятниця, 4 лютого 2005, 16:02
Новий глава СБУ Олександр Турчинов заявляє, що всі резонансні справи, які були нерозкриті або замовчувалися, будуть доведені до логічного кінця.

"Усі резонансні справи, усі питання, засунуті в шухляду, або які замовчувалися довгий час, повинні знайти логічне завершення", - заявив він у п'ятницю в інтерв'ю журналістів після свого призначення.

Турчинов також заявив, що не має наміру спочатку вносити кардинальні зміни в діяльність СБУ.

"Перед тим, як вносити кардинальні зміни, необхідно дуже ретельно вивчити всі нюанси, пов'язані з його діяльністю і тільки після цього вносити якісь пропозиції ", - заявив глава відомства.

Він підкреслив , що головним своїм завданням вважає не розігнати, а об'єднати фахівців Служби безпеки .

"Я думаю, що справжні офіцери, патріоти, які є в рядах СБУ або які готові повернутися на службу, зітхнуть з полегшенням, тому що зараз буде один критерій - усі рівні перед законом", - сказав Турчинов.

За його словами, "не буде справ, які будуть закриті, або які не можна розслідувати".

Турчинов підкреслив , що боротьба зі злочинами, з корупцією і захист безпеки суспільства також будуть головними завданнями СБУ.

"Думаю, силові відомства із сьогоднішнім призначенням почнуть нове життя, і кожен громадянин має це відчути", - відзначив він.

Відповідаючи на питання, коли буде підписаний указ про призначення секретаря РНБО, Турчинов заявив: "Сьогодні".

Своєю метою на посаді глави СБУ Турчинов назвав, щоб вона „не поступалася провідним спецслужбам ФСБ, ЦРУ чи ФБР, щоб СБУ була елітою, а хлопці мріяли там служити”.

Також Турчинов сказав, що ліквідує незаконне прослуховування. „Нація повинна позбутися фобії прослуховування, коли при серйозних розмовах починають тикати у стелю і пропонувати поговорити на вулиці. Люди мають почати знову говорити вголос”.

Говорячи про своє військове звання, Турчинов сказав, що багато років тому ставав на облік як лейтинант, він служив у сухопутних військах.

Інтерфакс-Україна, Українська правда

Читайте також:

Кабмін Тимошенко. І губернатори


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування