Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Американський сенатор рекламує Крим

Понеділок, 7 лютого 2005, 10:34
Сенатор Джон МакКейн переконаний, що адмiнiстрацiя США надасть допомогу новому уряду в Українi, i радить своїм спiввiтчизникам вiдвiдати Крим.

Такi заяви впливовий американський законодавець зробив в iнтерв`ю "Голосу Америки".

"Я не думаю, що iснують будь-якi сумніви, що ми надаватимемо допомогу уряду і народу України. Ми вдячні за принципи [якi вони вiдстоюють] та за зусилля, які вони доклали. Ми також повинні допомагати Україні, тому що вона дуже залежна від Росії, зокрема у сферi енергоносiїв, і там необхідна наша допомога", - сказав сенатор.

Помаранчеву революцiю в Україні i революцiю троянд у Грузiї МакКейн оцiнив однозначно позитивно: "Всюди в Сполучених Штатах Америки відчувається великий підйом почуттів в міру слідкування за розвитком помаранчевої революції, зокрема серед молоді… Всюди в Європі молодь раділа з приводу цього руху і з приводу цього колосального досягнення".

Він також додав, що багато хто вважає, що "події в Україні і Грузії потенцiйно матимуть позитивний вплив на Білорусь, Вірменію, Азербайджан та інші країни регіону".

"Демократія – це така рiч iнфекцiйна. Тому зрозуміло, що те, що сталось в Україні і Грузії, легко може поширитись на весь регіон", - сказав МакКейн.

На думку сенатора, "перехідний період буде надзвичайно складним" через проблеми з корупцією і засиллям олігархiчних структур, "що мають надзвичайну владу". "Але пан Ющенко має підтримку українського народу. Я думаю, тут є вікно можливості, про яке він добре знає, що вiн ним повинен скористатись. І він має доброзичливе ставлення і підтримку з боку всього Заходу", - підкреслив МакКейн.

Серед першочергових завдань сенатор МакКейн назвав вiдновлення в Українi верховенства закону, лiквiдацiю засилля олiгархiчних структур та розкриття справи Георгiя Гонгадзе, як вiн сказав, не лише заради самого журналiста та його родини, але заради свободи преси в Українi взагалi.

Торкаючись майбутнього розвитку американсько-українських економiчних вiдносин, МакКейн висловив переконанння, що їм посприяє майбутнiй вiзит до США президента Ющенка, а також вклад, який можуть зробити у цю справу американськi українцi.

Він також сказав, що виступатиме за скасування так званої поправки Джексона-Венiка.

Насамкiнець розмови Джон МакКейн закликав своїх виборців відвідати Крим: "Я вважаю Україну надзвичайно мальовничою країною. Я бував у Києві та в Криму, і я раджу усім моїм виборцям - якщо вони хочуть влітку мати гарний відпочинок - то Крим є чудовим місцем для цього".

Як повідомлялося раніше, сенатори Джон МакКейн і Гiлларi Клiнтон висунули Вiктора Ющенка та президента Грузiї Михаїла Саакашвiлi на Нобелiвську премiю миру.

Крім того, обидва сенатори разом iз своїм колегою Джосефом Лiберманом планують цього тижня вiдвiдати Україну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: