Тулуб пішов сам

Понеділок, 7 лютого 2005, 16:21
Сергій Тулуб звільнився з Національної атомної енергогенеруючої компанії (НАЕК) "Енергоатом", а обов'язки її глави виконує перший віце-президент, технічний директор "Енергоатому" Юрій Коврижкін.

"Вже й табличку зняли", - повідомило джерело в НАЕК.

У прес-службі компанії повідомили, що підставою для відходу Тулуба став указ президента про його звільнення з посади міністра палива й енергетики-президента НАЕК "Енергоатом", підписаний Ющенком 3 лютого.

Найбільш імовірним претендентом на посаду президента "Енергоатома" називають Юрія Недашківського, який очолював компанію з вересня 2001 року по червень 2002 року, і якого замінив на посаді президента НАЕК Тулуб.

Недашківський намагався через суд поновитися на роботі, однак безрезультатно.

Як повідомлялося, Тулуб очолив Мінпаливенерго, зберігши посаду глави "Енергоатома", у квітні 2004 року.

Він вже працював міністром палива й енергетики із грудня 1999 по червень 2000 року. До цього, із червня 1998 року був міністром вугільної промисловості, а із серпня 2000 року до листопада 2002 року він обіймав посаду заступника секретаря РНБО.

Президент Ющенко 4 лютого призначив міністром палива й енергетики голову правління ВАТ "Київенерго" Івана Плачкова.

"Енергоатом" є оператором діючих АЕС України. Компанія експлуатує 15 енергоблоків з водо-водяними енергетичними реакторами загальною встановленою потужністю 13835 МВт на чотирьох АЕС.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування