Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не вкриває дорогу Тарасюка до ЄС трояндами

Вівторок, 8 лютого 2005, 10:18
Президент Віктор Ющенко закликає дипломатів працювати над інтеграцією України в Європейський Союз.

Про це президент сказав, представляючи нового міністра закордонних справ Бориса Тарасюка, повідомляють Українські новини.

За його словами, Україна не сусід Європи, а центр Європи, однак поки що Україна - сусід Європейського Союзу. "Змінити цю політику - це дипломатичне завдання", - сказав Ющенко.

Він також зазначив, що інтеграція в ЄС - стратегічне завдання України. "Хотів би це виділити курсивом", - підкреслив президент. Він також зазначив, що він не романтик і знає, що це завдання не на один рік.

Він підкреслив, що Україна йде в ЄС тому, що там стандарти життя й стандарти демократії вищі, ніж будь-де у світі. Водночас, за його словами, Україна не повинна ставати в позу прохача.

Президент підкреслив, що потрібно змінити значну частину законодавства, а також економічних відносин всередині країни. "Це дорога, що не трояндами вкрита", - підкреслив Ющенко.

Ющенко закликав дипломатів дотримуватися зрозумілої, послідовної й публічної зовнішньої політики. Як він зазначив, це необхідно, щоб Україну поважали як у Москві, так і в Брюсселі.

Він також закликав дипломатів розвивати відносини з Росією. "Перше завдання, яке я ставитиму - розвивати політику стосовно Росії", - підкреслив президент. Ющенко зазначив, що політика щодо цієї країни непроста, однак не можна нею нехтувати.

За його словами, розвиток відносин з Росією необхідний для інтеграції України в ЄС. "Іти в Європу із трьома-чотирма валізами проблем у відносинах з Росією неможливо", - підкреслив Ющенко. За його словами, розвиток відносин зі східним сусідом й інтеграція в ЄС не суперечать один одному. "Це абсолютно гармонізовані два напрямки", - сказав президент.

Ющенко також закликав дипломатів створювати позитивнішу атмосферу сприйняття України у світі. "Атмосферу, завдяки якій ми б могли дуже ефективно відмежуватися від того, що дискредитує уявлення про Україну", - сказав Ющенко.

З його слів, у першу чергу йому не подобаються уявлення про Україну, як про корумповану країну.

На представленні Тарасюка було присутнє все керівництво МЗС, а також колишній міністр закордонних справ Костянтин Грищенко, віце-прем'єр-міністр з європейської інтеграції Олег Рибачук, держсекретар Олександр Зінченко, секретар Ради національної безпеки й оборони Петро Порошенко.

Представляючи Тарасюка, Ющенко сказав, що новий міністр чесний, професійний і просто його друг. Ющенко також сказав, що готовий підтримати кандидатуру Володимира Огризка як першого заступника міністра закордонних справ. Зараз Огризко працює в МЗС послом з особливих доручень.

Ющенко й новий міністр подякували дипломатам, які під час "помаранчевої революції" показали свою громадянську позицію й стали разом з народом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: