Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко боротиметься з контрабандою до кожного атома

Вівторок, 8 лютого 2005, 12:46
Одним із вагомих шляхів наповнення бюджету є наведення порядку на українському кордоні та боротьба з контрабандою.

Про це заявила прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко на нараді з питань виконання Державного бюджету України, повідомляє прес-служба Кабміну.

Прем'єр-міністр підкреслила необхідність створення надійного заслону контрабанді товарів, унеможливлення ситуації, коли на кордоні діють не закони, а домовленості, коли грошові потоки, які мали б надходити до бюджету, "перетікають до кишень спритних ділків".

Тимошенко піддала гострій критиці роботу Митної служби України, яка, на її думку, не забезпечила прозорі процедури ввезення та розмитнення товарів, дотримання законів, належні надходження до бюджету.

Вона доручила уже в найближчі дні підготувати комплексну нараду, на яку запросити фахівців, фінансистів й економістів, незалежних експертів, українських виробників, які найбільше потерпають від контрабанди товарів, представників правоохоронних органів, які могли б всебічно обговорити проблеми, що стають на заваді запровадженню прозорих і законних норм перетину товарів через українські кордони й українські митниці.

"Наш уряд здатний припинити контрабанду, - наголосила Тимошенко. – Так, як було досі, уже не буде. І якщо треба, ми дійдемо задля цього до "кожної молекули і кожного атома" цієї проблеми".

На даний час посаду голови митного комітету займає Микола Каленський. Цю людину на посаді, за даними численних джерел, хоче утримати за своєю квотою спікер парламенту Литвин.

У нараді взяли участь міністри економіки та фінансів, голови Державної податкової адміністрації та Митної служби, відповідальні працівники Секретаріату Кабінету Міністрів, голова правління Національного банку України Володимир Стельмах.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування