Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Пора" займеться парканами

Середа, 9 лютого 2005, 16:22
Громадська організація "Громадянська кампанія "Пора" погрожує силоміць прибрати паркан довкола земельних ділянок, які отримали депутати Київської міської ради у Пущі-Водиці.

Про це повідомив активіст організації Євген Золотарьов на прес-конференції у середу.

"Ми дамо київській владі час до понеділка, щоб вона цей паркан прибрала. Якщо цього зроблено не буде, то ми будемо займатися прибиранням парканів", - підкреслив Золотарьов.

Крім того, вже у четвер планується акція розмалювання паркану в рамках акції "Пора прибирати паркани між владою та народом".

Золотарьов наголосив: "Громадська організація "ГК "Пора" тепер впритул буде займатися проблемами Пущі-Водиці, бо ми бачимо, що поки питання не рухається".

На прес-конференції також було повідомлено, що активісти громадянської кампанії "Пора" минулого тижня подали до Мінюсту документи на реєстрацію всеукраїнської громадської організації "Громадянська кампанія "Пора".

Андрій Юсов, який назвав себе головою ради майбутньої організації, зазначив, що на прес-конференції відбувається легалізація структури "шляхом повідомлення".

За його словами, нова ГО ставить перед собою декілька стратегічних завдань. Серед іншого, це здійснення громадського контролю за діями нової влади, а також боротьба з корупцією, особливо у регіонах.

У даному напрямку "Пора" обіцяє самостійно реалізувати власну антикорупційну просвітницьку програму, яка, в першу чергу, орієнтуватиметься на регіональних представників влади.

Юсов наголосив на необхідності формування загальнонаціональної програми оновлення влади і "підбору нових професійних кадрів з представників нового покоління". В цьому питанні "Пора" пропонує співпрацювати, зокрема, з Міністерством у справах сім'ї та молоді.

Золотарьов також озвучив вимогу "Пори" змінити усіх глав райадміністрацій столиці. "Має діяти тотальний принцип оновлення влади – якщо оновлюємо виконавчу владу, то не лише на рівні міністерств, а й на рівні районних адміністрацій", - сказав він.

На запитання журналістів, чия "Пора" реєструє свою ГО в Мін'юсті (раніше лідери "Пори" висловлювали різні точки зору щодо майбутнього організації), Юсов відповів:

"Існування різних кампаній "Пора" – це міф. Питання зняте само собою, тому що кампанія "Пора" як кампанія із захисту чесних президентських виборів припинила свою діяльність".

Також він пообіцяв наступного тижня дати ще одну прес-конференцію, де детально буде проінформовано про формування на базі "Пори" політичної партії.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування