Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії впевнені, що Україна повинна видати Березовського

П'ятниця, 11 березня 2005, 16:51
У міністерстві юстиції Росії вважають, що у випадку приїзду в Україну підприємця Бориса Березовського, оголошеного Генпрокуратурою РФ в міжнародний розшук, він повинен бути виданий російській владі.

"На нашу думку, у влади України, відповідно до міжнародних домовленостей, у випадку приїзду Березовського в цю країну підстав для відмови в його арешті й видачі немає", - заявив у п'ятницю директор департаменту міжнародного права й співробітництва Мін'юсту РФ Саак Карапетян.

У такий спосіб він прокоментував останню заяву Березовського про те, що він має намір найближчим часом приїхати в Україну і, на його думку, в української влади немає підстав видавати його Росії, оскільки британська влада надала йому статус біженця.

"Дійсно, Україна, як і Росія, є учасником Конвенції ООН "Про статус біженців" від 28 липня 1951 року (так званої Женевської конвенції), - зазначив представник Мін'юсту РФ.

Разом з тим, він відзначив, що "положення цієї Конвенції не поширюються на осіб, які скоїли тяжкий загальнокримінальний злочин поза країною, яка дала їм притулок, до того, як вони були допущені в цю країну".

"Як відомо, - нагадав Карапетян, - Березовський обвинувачується у скоєнні тяжкого загальнокримінального злочину на території Росії до надання йому статусу біженця. Таким чином, положення даної Конвенції на нього поширюватися не можуть".

Більше того, підкреслив представник Мін'юсту, і Україна, і Росія є учасниками Європейської конвенції про видачу 1957 року й Конвенції про правову допомогу в цивільних, сімейних і кримінальних справах 1993 року, які передбачають взаємну видачу осіб для кримінального переслідування.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування