Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Березовський чекає на українську візу

Вівторок, 15 березня 2005, 11:37
Російський олігарх Борис Березовський, який має статус політичного біженця у Великій Британії, звертався до українського посольства у Великій Британії з проханням видати йому візу для відвідання України.

Про це сказав сьогодні на брифінгу начальник управління консульської служби МЗС України Микола Точицький, повідомляє УНІАН.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи звертався Березовський за візою, Точицький сказав: "Так, звертався".

За його словами, запит на отримання візи Березовський подав тиждень тому.

Водночас, за словами Точицького, дата і час відвідання України у запиті не визначені. Він також повідомив, що зараз проводиться "міжвідомче опрацювання" запиту Березовського щодо можливості видати йому візу для відвідання України.

На запитання, чи є підстави відмовити Березовському у в'їзді в Україну, начальник управління консульської служби МЗС відповів, що видача дозволу на в'їзд на територію тієї чи іншої держави є її суверенним правом.

Відповідаючи на запитання, чи може Березовський бути виданий Росії, Точицький зазначив: "Це гіпотетичне питання, і я як консул не відповідаю на гіпотетичні питання".

Як повідомлялося раніше, Березовський підтвердив, що має намір приїхати в Україну впродовж декількох тижнів, і не виключає, що його приїзд співпаде з візитом президента Росії Володимира Путіна в Україну (візит заплановано на 19 березня).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування