Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін хоче, щоб російський газ транспортувався в Європу "як годинник"

Субота, 19 березня 2005, 18:35
Російський президент Росії Володимир Путін підтверджує зацікавленість Росії у залученні західних партнерів до створення міжнародного газотранспортного консорціуму з транспортування російського газу через територію України до Європи.

"Для нас важливо, щоб це працювало, функціонувало. Ми маємо бути впевнені, що транзит російського газу нашим західним партнерам до Європи буде працювати як годинник", сказав Путін на прес-конференції за підсумками переговорів у Києві.

Він підкреслив, що в громадськості не повинно бути жодних підозр про наявність будь-яких "таємних домовленостей". "Росія зацікавлена в тому, щоб у цьому консорціумі взяли участь західні партнери, це зробить проект прозорим", заявив російський президент.

Президент РФ нагадав, що ініціатором створення консорціуму були Україна та Росія, які "домовилися, що будемо підключати європейських партнерів".

"Найприроднішим партнером є Німеччина – найбільший споживач російського газу, основні обсяги якого вона одержує через газотранспортну систему України", зауважив Путін.

"Ми не виключаємо, і будемо привітати й інших учасників", додав він, перелічивши серед можливих кандидатів газотранспортні кампанії Італії й Франції.

За словами Путіна, проект "перебуває на досить просунутій фазі". Він додав, що не бачить "проблем для його реалізації".

Президент Росії підкреслив, що Ющенко в ході зустрічі пообіцяв, що Україна "не буде прагнути перегляду домовленостей". "Ми згодні із цим", додав Путін.

Путін й Ющенко домовилися, що "на цьому чи майбутньому тижні" до Москви відправляться міністр енергетики України Іван Плачков і глава НАК "Нафтогаз України" Олексій Івченко, повідомив Ющенко. За його словами, члени уряду "проведуть переговори та увійдуть у матеріали, напрацьовані раніше".

"Цього буде досить, щоб запустити проект", сказав Ющенко.

Він підкреслив, що в питанні про створення консорціуму сторони "досягли взаєморозуміння, що газотранспортна система перебуває у власності України, а предметом переговорів є ініціативи, які збільшить газотранспортні можливості України".

За словами президента Росії, цей проект "гальмувався через політичні проблеми в Україні". "Ми ставимося до цього з розумінням. Ми чекаємо і можемо чекати, але зараз настав час, щоб іти вперед", вважає Путін.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування