Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лікаря Ющенка не могли шантажувати, бо він не знає англійської мови

Вівторок, 29 березня 2005, 11:47
Лікар, який опікувався Віктором Ющенком в австрійській клініці "Рудольфінергауз" заявляє, що жодного тиску на лікарів від оточення Ющенка не було.

Про це він сказав радіо "Свобода", коментуючи інтерв’ю іншого лікаря клініки Лотара Віке, який заявив про тиск на себе з боку оточення Ющенка.

Корпан, який безпосередньо лікував майбутнього українського президента, також наполягає, що клініка ніколи не стверджувала, що Віктора Ющенка було отруєно.

"Ми ніколи не стверджували, ні я, ні професор Цимпфер, що діагноз Віктора Андрійовича звучить, як отруєння діоксином або чим-небудь іншим. Ми завжди стверджували, що на даний момент, на підставі тих чи інших досліджень, на підставі клінічної симптоматики, не можна виключити або підтвердити діагноз отруєння", - зазначає він.

Корпан категорично відкидає твердження, що хтось з оточення Ющенка тиснув на лікарів.

"Якого-небудь тиску не було. Були, може, колись емоції, але це людські емоції, це зрозуміло. Тому що депутати не розуміли, вони питали: "Чому Ви організовуєте конференцію, у зв’язку з чим, чому Ви у хворого не запитали?" Вони цікавились, але це не означало, що вони погрожували", - зазначив лікар.

Корпан також заявив, що Віке не брав безпосередньої участі у лікуванні Віктора Ющенка, бо той за фахом не мав стосунку до хвороби Ющенка.

"Колишній головний лікар доктор Віке є радіологом. Він не був у контакті з хворим. І за своїм фахом він не має права бути в контакті з хворим, бо розглядає рентгенівські знімки у себе в рентгенологічному кабінеті. І тому його твердження про те, що він безпосередньо брав участь у першому та другому обстеженні, де не було підтвердження отруєння, є безпідставним та неправдивим", - зазначив Корпан.

Корпан також здивувався заяві Віке про те, що йому дзвонив невідомий, який назвав себе "другом України" та, говорячи англійською мовою із сильним акцентом, погрожував йому.

"Доктор Віке не володіє англійською мовою, тому для мене це велика загадка, що він дає інтерв’ю англійській газеті "Daily Telegraph" і каже, що хтось йому дзвонив і сказав "бережіть себе, тому що ваше життя в небезпеці". Це вигадки", - зазначив Корпан.

Читайте також:

Помічник Ющенка хоче знати, як він тиснув на австрійського лікаря

Лікар, якого звільнили за піар проти Ющенка, знову розказує, що його не отруїли

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування