Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

М'ясо подешевшає до Великодня

Вівторок, 19 квітня 2005, 13:56
Державний комітет України з державного матеріального резерву провів торги із закупівлі свинини на суму 3,6 млн. грн.

На торгах перемогла компанія ТОВ "Інформаційні технології" (м. Київ), яка поставить у Держрезерв 300 тонн свинини першої категорії за ціною 12 грн. за кг, повідомляє УНІАН.

Державний комітет України з державного матеріального резерву провів торги із закупівлі яловичини першої категорії на суму 26 млн. 372 тис. 500 грн. На цю суму будуть закуплені 2,4 тис. тонн м'яса яловичини для закладки в Держрезерв.

На цих торгах також перемогла компанія "Інформаційні технології", яка продала 900 тонн м'яса, 400 з яких за ціною 11 грн. за кг, 500 тонн – за ціною (зі знижкою 0,5%).

Переможцем торгів також стала компанія ТОВ "Євротехнінпекс", яка продала Держрезерву 1,5 тис. тонн яловичини за ціною 11 грн. за кілограм.

Проте з 20 тисяч тонн, що планувала закупити держава, до комор потраплять тільки 3.

Як передає "5 канал", причинами цього є - низька ціна та бюрократична тяганина. Решта м'ясопереробників сподіваються, що на наступному турі торгів уряд все ж запропонує більше грошей.

У свою чергу заступник голови Державного комітету з матеріального резерву Володимир Курко обіцяє, що дешеве м'ясо зі старих запасів з'явиться на ринках вже на вихідні і коштуватиме близько 15 гривень за кілограм.

Курко також повідомив, що планується в квітні реалізувати 12 тис. тон м'яса. Зокрема, за його словами, продаж м'яса з державного резерву у квітні складуть близько 4 тис. тонн, у травні - близько 8 тис. тонн, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування