Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Волков готовий видати книгу, що Гонгадзе вбила політична сила з російськими бізнесменами

Вівторок, 19 квітня 2005, 17:25
Нардеп Олександр Волков вважає, що слідство у справі Гонгадзе має розглядати й інші версії про можливих ініціаторів і замовників убивства журналіста.

В інтерв'ю журналістам у вівторок Волков послався на публікацію в газеті "Україна молода", автором якої є Василь Туглук.

У статті висловлюється версія стосовно причетності до вбивства українського журналіста однієї з політичних сил в Україні, пов'язаної із представниками російського бізнесу.

"Коли я прочитав результат, який дало розслідування, мене це дуже здивувало", - відзначив Волков, додавши, що він готовий іти далі й хоче допомогти автору публікації надрукувати відповідну книгу. Він також заявив про готовність організувати й провести прес-конференцію.

"Я хочу, щоб ця тема одержала якийсь розголос, щоб люди насправді не дивилися в одну сторону, що тільки Леонід Кучма був ініціатором убивства (журналіста), щоб подивилися трохи ширше на ці теми", - підкреслив Волков.

На думку депутата, події, про які мова йде в статті, свідчать, що "готувалася політична змова проти не тільки Кучми, а проти держави, щоб змінити політичну систему в 2000 році".

Волков підкреслив, що в статті називаються конкретні прізвища тих людей, хто стояв за якими діями.

"Ми зацікавлені в тому, щоб розповісти правду людям, і щоб слідство не йшло по одному второваному шляху, щоб дивилися трохи в сторони", - сказав Волков.

Депутат додав, що не може прогнозувати, як вплинуть ці матеріали на хід розслідування Генеральної прокуратури у справі про вбивство Гонгадзе.

"Я хочу, щоб цією темою займалися всебічно, тим більше що останні події показують, що сьогоднішня влада якось відсторонюється від того, щоб справу Гонгадзе було розкрито", - підсумував Волков.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування