Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко зробить з Придністров'я частину ЄС

П'ятниця, 22 квітня 2005, 13:47
Президент Віктор Ющенко заявив, що метою ГУУАМ є створення зони стабільності в регіоні з перспективою стати гідною частиною Європейського союзу.

Ющенко, виступаючи на саміті ГУУАМ в Кишиневі, визначив три основні цілі цієї міжнародної організації: демократія, економічний розвиток і безпека.

"Це найближчий шлях ГУУАМ на шляху європейської інтеграції", - сказав Ющенко.

"Наше політичне об'єднання вийшло зі стану політичної дипресії до нових рубежів політичних цілей", - помітив Ющенко.

Президент України також запропонував на саміті ГУУАМ у Кишиневі ініціативу врегулювання придністровської проблеми "через демократію".

Програма містить у собі сім кроків. По-перше, "адміністрація Придністров'я повинна створити умови для розвитку громадянського суспільства й багатопартійної системи", говориться в документі.

По-друге, у Придністров'ї варто провести прямі й демократичні вибори у Верховну раду. Контроль за виборами повинні забезпечити Європейський союз, ОБСЄ, Росія й США разом з Україною.

Українська сторона також виступає за трансформування миротворчих сил у міжнародний механізм і розширення кількісного складу українських миротворців.

За словами Ющенка, придністровська сторона повинна допустити українських фахівців на підприємства військово-промислового комплексу для здійснення моніторингу.

Крім того, на думку української сторони, необхідно створити групи моніторингу у складі ОБСЄ й інших міжнародних організацій для контролю за транзитом вантажів на ділянці придністровско-українського кордону.

Україна готова підтримати США і ЄС у їхніх діях щодо придністровського врегулюванню, зазначається в документі.

РІА Новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування