Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Компанію Ахметова звинувачують у незаконному отриманні 50 мільйонів

П'ятниця, 22 квітня 2005, 14:24
Прокуратура Жовтневого району Кривого Рогу порушила кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем посадовцями ВАТ "Центральний гірничо-збагачувальний комбінат".

Про це сьогодні на брифінгу повідомив заступник прокурора Дніпропетровської області Олег Ричка, повідомляє УНІАН.

За його словами, у жовтні 2003 і лютому 2004 року посадовці уклали договори комісії з ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь" на експорт більш ніж 314 тис. тонн металопродукції на загальну суму близько 536 млн. грн.

Поставки товару здійснювалися за кордон за допомогою швейцарської фірми "Леман коммодітіс С.А." (контролюється Ринатом Ахметовим - "УП") через Маріупольську митницю.

Згідно з документами ВАТ "Центральний гірничо-збагачувальний комбінат" і митного поста "Порт Маріуполь", за кордон було відправлено 23 кораблі з металопродукцією.

За даними Донецького прикордонного загону, кордон України перетнули фактично лише 5 кораблів. Решта 18 кораблів із вантажем вартістю більш як 244 млн. грн. не перетинали кордон, хоча пройшли митне оформлення.

За словами Рички, слідство відпрацьовує версію, що завантажені експортною продукцією кораблі розвантажувалися в Україні.

Потім металопродукція реалізувалася на внутрішньому ринку.

Заступник прокурора Дніпропетровської області підкреслив, що в результаті даних фіктивних експортних поставок ВАТ "Центральний гірничо-збагачувальний комбінат" шляхом взаємозаліків за інші види податків незаконно відшкодовано ПДВ в сумі близько 49 млн. грн.

Кримінальна справа порушена за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Як відомо, акціонери ВАТ "Центральний гірничо-збагачувальний комбінат" і ВАТ "Північний гірничо-збагачувальний комбінат" нещодавно ухвалили рішення направити левову частку прибутку за 2004 рік на виплату дивідендів сумою в цілому близько 800 млн. грн.

Як повідомили УНІАН у прес-службі ЦГЗК, таке рішення ухвалене на загальних зборах акціонерів підприємства, які відбулися 18 квітня у Кривому Розі.

Як відомо, основний акціонер, що володіє більше 90% акцій, на обох ГЗКах один - донецька компанія System Capital Management (90% акцій ЗАТ "SCM" належить Ринату Ахметову).

Новина з'явилася напередодні інформації про те, що Ринат Ахметов зник з України.

Читайте також:

Ахметову, який начебто втік у Москву, виплатили всі дивіденди


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування