Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Терьохін закликає "не панікувати"

П'ятниця, 22 квітня 2005, 18:22
Міністр економіки виключає можливість спекуляції банками на валютному ринку й нагадує громадянам України, що єдиною платіжною одиницею України в державі є гривня.

Про це він повідомив у п'ятницю на прес-конференції, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Терьохін відзначив, що після обвалу гривні в 1998 році люди не повністю довіряли національній валюті й віддавали перевагу зберігати свої заощадження в доларах, а пізніше в євро.

Також міністр нагадав про те, що була політична заява уряду про майбутню ревальвацію гривні й був зазначений показник 5,1.

"Це вже був сигнал людям міняти структуру своїх заощаджень. Вони почали це робити, вони почали зменшувати депозити у валюті й переміщати їх у гривні", - сказав міністр. Така тенденція, за словами Терьохіна, спостерігалася аж до четверга.

Зараз, як думає міністр, основне завдання Національного банку України не допустити паніки на депозитному ринку.

"Люди, не панікуйте, гірше не буде! Я абсолютно впевнений", - підкреслив Терьохін. Також він відзначив, що виключає можливість спекуляції банками на різниці курсів.

За його словами, напередодні з ним зв'язувався банкір, який втратив у четвер на курсовій різниці 1 млн. доларів, тому що в середу в нього не було можливості продати долари на валютному ринку.

Терьохін підкреслив, що в цей час банки не мають ні юридичної, ні структурної можливості продавати долари, якщо буде потреба. Також він підкреслив, що спекулювати можна тільки на тренді.

Тепер, наскільки Терьохін розуміє дії Нацбанку, іде фіксація, а не тренд. "Якщо є фіксація, не може бути спекуляцій", - сказав міністр.

Читайте також:

Пинзеник вважає 5,05 оптимальним курсом, бо долар падав вже 4 роки

НАЦБАНК МІГ БИ СПУСТИТИ КУРС ДОЛАРА І ДО 1,3, АЛЕ ВИБРАВ 5,05

У п'ятницю курс гривні буде 4,9 за 1 долар

Банк Суркіса: Тимошенко зміцнює гривню, щоб утримати ціни на бензин

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування