Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко каже, що через неї війна між Суркісом і Григоришиним припиниться

Субота, 23 квітня 2005, 16:26
Прем'єр Юлія Тимошенко обіцяє, що у найближчі місяці протистояння Григоришина і Суркіса навколо обленерго завершиться, бо уряд візьме ініціативу в свої руки.

Про це Тимошенко сказала на прес-конференції в суботу.

"Ми отримали важку спадщину. Кланам повіддавали обленерго, і навколо цього розгорнулися кланово-олігархічні війни. Мені байдуже, хто там, Григоришин, Суркіс, які дахи вони використовують... Пройде пару місяців, і ніхто воювати не буде", - сказала вона.

"Обленерго будуть працювати в жорсткій системі "Енергетичної компанії України", - додала Тимошенко.

Тимошенко повідомила, що в суботу було затверджено фінансовий план на 2005 рік "Енергетичної компанії України", яка об'єднує державні пакети всіх обленерго.

"В 2004 році були збитки по системі 727 мільйонів. Ми затвердили план на 2005 рік з чистими прибутками 604 мільйона гривень", - сказала вона.

Загалом Тимошенко прогнозує додаткове надходження до бюджету від "Енергетичної компанії України" майже 1 мільярд гривень.

Також Тимошенко повідомила про затвердження фінансового плану НАЕК "Енергоатом", яке об'єднує всі атомні електростанції.

"В 2004 році компанія була збитковою на 841 мільйон гривень. В плані на 2005 рік ми нарахували 976 мільйонів чистих прибутків", - додала вона.

"Збитки були за рахунок того, що все скуповувалося за колосально завищеними цінами! Ці гроші виводилися через дочірні компанії, посередників, і величезний обсяг грошей розсортировувався по кишеням людей, які оточували керівників попередньої влади", - сказала Тимошенко.

Загалом, за словами Тимошенко, додатково від "Енергоатому" бюджет отримає 940 мільйонів гривень.

Також Тимошенко повідомила, що ДАК "Хліб України" в фінансовому плані на 2005 рік зі збиткової перейде у статус прибуткової".

Як відомо, також у затвердженому в суботу фінансовому плані "Нафтогазу" на 2005 рік передбачено 6,6 мільярдів додаткових доходів бюджету.

"Загалом після засідання уряду бюджет-2005 додатково отримає 8,6 мільярдів у порівнянні з тим, що було в бюджеті 2004 року", - сказала Тимошенко.

Вона сказала, що якби урядовці могли отримувати відсоток від додатково знайдених грошей, то "міністри стали б мільйонерами".

Українська правда


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування