Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Група "Приват" не може продати WellCom. Через кримінальні проблеми?

Понеділок, 25 квітня 2005, 11:10
Рада директорів "ВимпелКому" не ухвалила рішення про придбання українського оператора мобільного зв'язку "Українські Радіосистеми" (торгова марка WellCOM).

Про це повідомляє прес-служба компанії "Вимпелкому".

Тільки п'ять з дев'яти членів Ради директорів компанії проголосували за придбання ЗАТ "УРС". Статут "ВимпелКома" передбачає, що така угода має бути схвалена вісьмома з дев'ятьох членів Ради директорів.

Також прес-служба повідомляє, що була відкликана вимога компанії "Еко Телеком Лімітід" щодо скликання позачергових зборів акціонерів для голосування з питання придбання і з інших питань.

Як раніше повідомляла компанія "Альфа-Телеком", один з основних власників "ВимпелКому" (32,9% голосуючих акцій), якщо Рада директорів "ВимпелКому" не ухвалить угоду про придбання "УРС", вона готова винести це питання на позачергові збори акціонерів "ВимпелКому" у травні.

Раніше з Ігорем Коломойським, який входить до наглядових рад українських компаній групи "Приват", була досягнута угода про купівлю 100% акцій WellCom, повідомляє УНІАН.

Проти придбання українського оператора виступив норвезький власник 26,6% акцій "ВимпелКому" - Telenor, який уже контролює "Київстар".

Тим часом російська газета "Ведомости" цитує представника Telenor Дага Мельгаарда, що в результаті придбання WellCom ринкова вартість "ВимпелКому" знизилася б.

За його словами, Telenor "не задовольняли результати юридичної й фінансової перевірки WellCom", розпочатої "Вимпелкомом".

Зокрема, Telenor самостійно виявила "два юридичних позови у зв'язку з акціями WellCom, які раніше не афішувалися", а також з'ясувала, що "нещодавно в Україні було почато кримінальне розслідування, що стосується цієї компанії". Розповісти про суть позовів і розслідування Мельгаард відмовився.

Читайте також:

Приват" продасть WellCom росіянам?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування