Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кримський комуніст боїться за життя й просить Ющенка повернути охорону

Понеділок, 25 квітня 2005, 12:42
Депутат Леонід Грач звернувся до Віктора Ющенка із проханням про продовження повноважень по здійсненню його державної охорони.

Про це йдеться в повідомленні, переданому його прес-службою в понеділок.

Як сказано в документі, причиною такого прохання "є погрози, що надійшли від кримінальних і націонал-радикалістичних кіл різних мастей".

Відповідно до повідомлення, підставою для здійснення державної охорони є закон України № 160/98 ВР від 04 березня 1998 р. "Про державну охорону органів державної влади України й посадових осіб", де в ч.3 ст. 7 визначено:

"Державна охорона у випадку наявності загрози життю або здоров'ю може здійснюватися щодо народних депутатів України..."

Як зазначено в повідомленні, "останнім часом особливий інтерес із боку активістів так званого "Меджлісу" проявляється до вивчення маршрутів пересування й охорони Грача.

Також прес-служба повідомляє, що в п'ятницю під час покладання квітів до пам'ятника Леніну з боку "пікетників", які постійно перебувають там, були чітко чути вигуки, усякого роду образи й відкриті погрози на адресу Грача і його соратників:

"Грач, ми з тобою розберемося по-своєму", "Незабаром тобі кінець", "Грач, ми тебе поховаємо поруч із твоїм Леніним".

Раніше, 4 квітня своїм указом Ющенко припинив повноваження управління держохорони щодо здійснення державної охорони Грача.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування