Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Семенюк побачила, як її підлеглі тихо воювали з Пінчуком і Ахметовим

Вівторок, 26 квітня 2005, 18:37
Всі заступники голови Фонду державного майна України й глави всіх департаментів Фонду подали заяви про відставку.

Про це заявила журналістам у вівторок у Києві глава ФДМ Валентина Семенюк.

"Всі заяви знаходяться у мене", сказала Семенюк, додавши, що "всі заяви написані власноручно, на них ніхто не тиснув". Вона відзначила, що лише порекомендувала "не тягти з даними рішеннями 5-7 місяців, як це зараз відбувається у виконавчій владі".

Семенюк підкреслила, що до питання про перепризначення своїх заступників і голів департаментів буде ставитися дуже суворо. При цьому, за її словами, головним критерієм відбору буде "ставлення до тих негативних процесів у приватизації, які були за колишньої влади".

Семенюк повідомила, що при знайомстві з документами ФДМ виявила, що багато керівників департаментів не підписували сумнівні розпорядження про відчуження державного майна. "Було багато тих, хто не візував їх із принципу або писав свою особливу думку", відзначила глава Фонду, додавши, що "буде розглядати кандидатури таких людей для перепризначення".

Семенюк також вважає, що найбільший оператор зв'язку ВАТ "Укртелеком" і гірничо-металургійний комбінат "Криворіжсталь" мають бути у державній власності.

Говорячи про "Укртелеком", Семенюк відзначила, що "будучи депутатом говорила, що не можна різати курку, яка несе золоті яйця". За її словами, питання про збереження "Укртелекома" у державній власності найближчим часом буде винесено на обговорення парламенту.

Коментуючи ситуацію з "Криворіжсталлю", Семенюк відповіла, що вона є флагманом металургійної галузі України, і "державі необхідно мати хоча б одне підприємство на цьому ринку, щоб контролювати ситуацію на ньому".

У той же час вона підкреслила, що спочатку необхідно повернути підприємство в держвласність.

Семенюк також заявила, що не має наміру складати з себе депутатські повноваження доти, поки парламент не розгляне чотири поданих нею законопроекти.

"У парламенті на моє ім'я зареєстровані 4 законопроекти. Як тільки я зроблю доповідь щодо них, і ці законопроекти будуть розглянуті Верховною Радою, я складу з себе депутатські повноваження", - сказала Семенюк, додавши при цьому, що "без цих законів у Фонді держмайна можна тільки сидіти й відповідати на телефонні дзвінки".

Серед законів, поданих Семенюк, є закон про комунальну власність, про ФДМ, а також про управління державною власністю.

Новості-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування