Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко просять звільнити Білозір

Вівторок, 26 квітня 2005, 20:20
Колектив театру російської драми ім. Лесі України звернувся до прем’єр-міністра Юлії Тимошенко з проханням звільнити з посади міністра культури Оксану Білозір.

Таке рішення ухвалено на загальних зборах працівників театру, повідомляє прес-служба театру.

Також актори вимагають від Оксани Білозір публічного вибачення перед керівником театру Михайлом Резніковичем та оголосити 27 квітня 2005 року днем протесту проти дій Оксани Білозір та пікетувати Кабінет Міністрів з вимогою її відставки”.

На загальних зборах були присутні народні депутати, які засудили силове звільнення художнього керівника та генерального директора театру Михайла Резніковича.

Зокрема, лідер партії “Трудова Україна” Коновалюк, розкритикував тиск влади на театр.

У свою чергу генеральний директор компанії “Медіа Дім” Микола Княжицький порівняв ситуацію навколо театру з подіями в Туркменістані. “Контракти незаконно не розривають. Єдина країна, де так роблять – Туркменістан. Саме Туркмен-баші почав переслідувати театральних діячів, звільнив трупу оперного театру”, - зауважив Микола Княжицький.

Народний депутат Володимир Заєць заявив, що театр – це те місце, яке має об’єднувати. “Не можна назвати нормальною ситуацію, коли політики стоять на сцені, а актори сидять у партері. Має бути навпаки”, - заявив він.

Юрист Резніковича Володимир Макар наголосив, що виконання ухвали суду згідно з українським законодавством є обов’язковим для усіх. “За невиконання ухвали суду передбачена відповідальність”, - пояснив він.

Як відомо, суд визнав незаконним рішення про звільнення Резніковича. У середу у парламенті Білозір повідомила, що проти Резніковича прокуратурою порушено кримінальну справу.

Читайте також

Суд залишив Резніковича худруком театру

Томенко знайшов заміну Резніковичу, а театр звернувся до СДПУ(О)

Оксана Білозір звільнила Рєзніковича й Приходька

Театр довіреної особи Януковича поскаржився Ющенку за $50 тисяч?

Театр Лесі Українки – жертва дружби з Януковичем?


Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: