Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ахметова забирають ще один сад

Середа, 27 квітня 2005, 19:16
Прокуратура АРК розпочала перевірку кримського майна донецької холдингової компанії ЗАТ "System Capital Management".

Зокрема, як повідомив у середу на прес-конференції в Сімферополі перший заступник прокурора АРК Андрій Хочунський, мова йде про садибу Жуковського в смт. Паркове під Ялтою.

Працівників прокуратури цікавлять умови, на яких був зроблений землевідвід ділянки, що прилягає до садиби.

Нагадаємо, що компанія "Систем Кепітал Менеджмент", президентом і власником якої є Ринат Ахметов, викупила садибу "Новий Кучук-Кой", розташовану в смт. Паркове під Ялтою, яка є пам'яткою історії й культури місцевого значення, наприкінці 2004 року.

За інформацією Фонду майна АРК, за садибу, викуплену шляхом приватизації, донецька компанія виклала 2 мільйони 155 тисяч гривень.

Архітектурно-парковий ансамбль "Новий Кучук-кой" був створений в 1913 році на кошти власника садиби Жуковського й за особистої участі видатних художників срібного століття: Замирайло, Лансере, Кузнєцова, Уткіна, скульптора Матвєєва.

Садиба була задумана ними в дусі поезії символізму й стилю модерн у синтезі із природним оточенням.

У квітні 2002 року Комітет з охороні пам'яток АРК після тривалого судового позову з власником пансіонату - управлінням "Кривбассруда", прийняв "Новий Кучук-Кой" на свій баланс, однак через деякий час пам'ятник був переданий компанії "Систем Кепітал Менеджмент" у користування за договором оренди.

ОБКОМ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: