Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МВС, СБУ і Міністерство оборони крали не гірше Бакая

Четвер, 28 квітня 2005, 19:07
Бюджетні кошти, виділені державою міністерству оборони, Службі безпеки і міністерству внутрішніх справ України в 2003-2004 роках на житло для військовослужбовців, були використані неефективно і з порушенням законодавства.

Такий висновок зробила колегія Рахункової палати, зробивши перевірку використання коштів держбюджету, виділених на будівництво (придбання) житла для військовослужбовців.

"Незадовільна система використання засобів державного бюджету... призвела до численних правопорушень, а в окремих випадках - до зловживань і корупції", - повідомляє Рахункова палата, відзначаючи, що "кожну третю бюджетну гривню силові відомства використовували з порушенням законодавства".

Усього аудиторами виявлено правопорушень на 330,6 млн. гривень.

Перевіркою встановлено, що, маючи власні об'єкти житлового будівництва, керівництво силових структур приймало економічно недоцільні і соціально несправедливі рішення про придбання житла за ціною, що перевищувала вартість будівництва такого житла на власних об'єктах.

"У той же час квартирна черга в міноборони і МВС за цей період зменшується на 1% у рік, а в СБУ навіть збільшується, що перетворює рішення квартирної проблеми для 71 тисячі безквартирних військовослужбовців цих відомств у безнадійну справу", - відзначає Рахункова палата.

Про результати перевірки проінформовані президент, Верховна Рада і Кабінет міністрів України.

Матеріали перевірки направлені в міноборони, МВС і СБУ для усунення виявлених недоліків, проведення службових розслідувань і притягнення винних до відповідальності.

Матеріали про низку порушень, виявлених під час перевірки, направлені до Генпрокуратури.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування