Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Звільнено кіровоградського ректора. Він причетний до "каруселей"?

Четвер, 28 квітня 2005, 20:31
В четвер міністр освіти та науки України Станіслав Ніколаєнко підписав наказ про звільнення Валерія Радула з посади ректора Кіровоградського державного педагогічного університету ім. Володимира Винниченко.

Про це повідомив керівник ініціативної групи студентів за відставку ректора Роман Колісніченко.

За його словами, в четвер також семеро студентів педуніверситету, які голодували під стінами секретаріату президента з вимогою до міністра освіти прийняти відставку ректора, згорнули намети і завершили акцію протесту.

Колісніченко розповів, що іншим наказом міністра освіти на посаду виконуючого обов'язки ректора університету призначено першого проректора Віталія Завіну.

Як повідомлялося, студенти Кіровоградського педуніверситету в березні 2005 року під стінами Міністерства освіти і науки оголосили голодування, вимагаючи відставки ректора Радула.

Спільна комісія Міносвіти та облдержадміністрації виявила у роботі ректора чимало порушень Закону України "Про вищу освіту".

Крім того, кіровоградська прокуратура отримала свідчення про організацію "каруселей" на території педуніверситету під час проведення першого та другого турів виборів президента в минулому році.

25 квітня ректор на засіданні вченої ради написав заяву про звільнення за власним бажанням, але заявив, що робить це під тиском з боку губернатора Кіровоградщини Едуарда Зейналова та інших посадових осіб.


УНІАН

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування