Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Театр довіреної особи Януковича поскаржився Ющенку за $50 тисяч?

Середа, 6 квітня 2005, 13:09
Міністерство культури та мистецтв України категорично спростовує інформацію, що начебто воно чинить тиск на художній колектив та керівництво Національного театру російської драми імені Лесі Українки.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявила на брифінгу радник міністра культури з питань зв'язків з громадськістю Оксана Мельничук.

Також тиск на театр заперечує Генпрокуратура. Її речник заявив "Комерсанту", що перевірка театру проводиться за листом одного з робітників театру.

Театр скаржиться на тиск Генпрокуратури і Мінкульту. У понеділок - перший день візиту Ющенка до США - на шпальтах "Вашингтон Пост" було розміщено звернення п'ятдесяти артистів київського театру до президента Ющенка.

В ньому актори наголошували на неправомірності перевірки Генпрокуратури в театрі, яку пов'язували з тим, що художній керівник театру Михайло Рєзнікович підтримував на виборах Віктора Януковича.

"Навіть за часів СРСР, при тотальному контролі з боку КДБ, - пишуть автори листа, - не було подібних прецедентів втручання в життя театру. Це особливо шокує на тлі тих демократичних перетворень, які ви проголосили в Україні", - зазначалося в листі.

Автори листа також натякали, що репресії проти них почалися після заяви віце-прем'єра Миколи Томенка, що театр імені Лесі Українки не має права представляти українську театральну культуру в Москві.

Окрім українських акторів, листа підписали російські актори Кирил Лавров, Олег Басілашвілі, Аліса Фрейндліх, Еліна Бистрицька, Галина Волчек, Олександр Калягін та багато інших, зазначають автори звернення.

Як зазначає у середу російський "Комерсант", публікацію було розміщено на правах реклами.

Лист розміщено на шпальті А18, у першій політичній секції. Півшпальти у "Вашингтон Пост" у понеділок можуть коштувати від 30 до 50 тисяч доларів.

За словами "Комерсанта", в театрі про цю рекламу дізналися від кореспондента видання. "Ми до цього не маємо жодного стосунку. Я навіть не маю уяви, хто це міг зробити, - заявив керівник літературної частини театру Борис Куріцин.– Можливо, хтось з наших російських меценатів".

На офіційному сайті театру імені Лесі Українки в рубриці "Меценати театру" перераховано всього п'ять компаній. Лише одна з них є російською, саме вона стоїть першою в списку меценатів, і їй же на сторінці приділена найбільша увага – це Альфа-банк, зазначає "Комерсант".

Однак спонсорами театру могли бути й інші структури, в тому числі політичні.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування